Mød Pusle Helmuth 2. september kl. 13-14 i Bog&Idé på Lyngby Hovedgade, hvor hun signerer sin nye bog. Pressefoto
Mød Pusle Helmuth 2. september kl. 13-14 i Bog&Idé på Lyngby Hovedgade, hvor hun signerer sin nye bog. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pusle Helmuth fortæller om Lyngby

I sin nye bog fortæller barnestjernen Pusle Helmuth Darville om sin opvækst i højhuset på Lyngvej, hvor hun spejdede efter Steen på den røde racercykel. Og om sit job i Lyngby Storcenter, sin lejlighed på Hotel Eremitage og meget mere

Pusle Helmuth Darville voksede op i Lyngby som barn af skuespillerne Frits Helmuth og Jeanne Darville. Hun var forsidestof, fra hun blev født, og som treårig blev hun berømt for sin medvirken i de første ”Min søsters børn”-film, hvor hun drak godnatbajer i hvid natkjole og overhalede Beatles på hitlisten med sin ”Tryllesangen.”

Det var på samme tidspunkt, hendes forældre besluttede at flytte fra Ordrup til Lyngby. De flyttede til Christian X’s Allé, og da de kort tid efter blev skilt, flyttede Jeanne med sine tre døtre op i højhuset på Lyngvej.

Pusle medvirkede i reklamer, åbnede legetøjsbutikker og der blev lavet Pusle-dukker, men en dag sluttede berømmelsen brat, og siden har andre piger spillet Pusle-rollen i filmene om ”Min søsters børn.”

Pusle Helmuth Darville, 55, bor i dag i Ordrup med sin familie og arbejder som lægesekretær på Bispebjerg Hospitals akutafdeling. Den 1.9. udgiver Byens Forlag bogen ”Pusle Helmuth Darville: Jeg er blevet klogere – på mig selv”, der er lavet i samarbejde med journalist og forfatter Lotte Dalgaard, som i øvrigt voksede op på Lyngbygårdsvej. De to kvinder mødte dog først hinanden i 2003, da Lotte Dalgaard blev bedt om at skrive Pusles første bog færdig. Det skriver forfatteren i en pressemeddelelse.

Kvindeliv

Hvor den første bog, ”En personlig historie” primært handlede om det at være barnestjerne, fortæller Pusle Helmuth i den nye bog blandt andet om at blive afvist på sin fars dødsleje, sine mange halve søskende, at kæmpe for kærlighed, tidlig overgangsalder, Botox og sin nat med den svenske konge. Og om sin tilknytning til Lyngby, hvor hun boede, til hun blev 20.

“Jeg fortæller om de ting, mange af os kvinder går igennem i løbet af vores liv. Og selv om mit liv begyndte usædvanligt, har jeg nu et almindeligt familieliv, et arbejde, drømme og bristede illusioner, og jeg håber, læserne kan bruge min måde at tackle livs-udfordringer på til noget,” siger Pusle Helmuth.

Hun er aldrig flyttet langt væk fra barndomsbyen. Frederiksberg, Ordrup, Hørsholm, Hellerup og nu Ordrup igen har dannet rammerne om Pusles og hendes families liv, siden hun flyttede fra Lyngby. Hun er gift med Søren, som hun har været sammen med i 23 år, sammen har de Victoria, 15, og Albert, 12. Pusle har også sønnen Simon fra tidligere.

I bogen fortæller hun blandt andet om at have en søn med ADHD og om at være en ’gammel’ mor for de to yngste, siger Lotte Dalgaard, der udover sin bog om Pusle Helmuth også udgiver sin tredje krimi i september.

Publiceret: 31. August 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt