Julie Tandrup Kock og Christian Kock. Pressefoto
Julie Tandrup Kock og Christian Kock. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Professor og cellist sammen i koncertforedag om det sublime i musikken

På Lindegaarden på søndag: Hvad tænder vi på i et stykke musik, og hvad er det, der får os til at sige: Det her er genialt?

På Kulturstedet Lindegaarden kan man søndag 4. februar kl. 15-17 opleve et koncertforedrag af professor i retorik, Christian Kock og cellist Julie Tandrup Kock, hvor de undersøger, om man kan opstille en formel for, hvilke musikalske virkemidler, der skaber et hit.

Kan man pege på, hvorfor det er, at vi bliver grebet af musikken. Er der nogle helt entydige æstetiske og retoriske virkemidler i musikken, der får os til at synes, at lige her er musikken fantastisk?

Disse spørgsmål stiller Christian Kock og Julie Tandrup Kock i deres koncertforedrag - en ny genre inden for musikalsk optræden og formidling, med musikeksempler hentet fra Johann Sebastian Bachs suiter for cello, og de prøver også at give et svar.

Professor og solist

Christian Kock er professor i retorik ved Københavns Universitet og har skrevet adskillige bøger om politisk retorik og argumentation.

Han har også forsket i æstetiske og retoriske virkemidler i litteratur og musik, og er i øvrigt mangeårig amatørmusiker.

Julie Tandrup Kock er uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium, Northwestern University, USA, samt Conservatorio della Svizzera Italiana. Julie er aktiv både som solist, orkestermusiker og kammermusiker i Danmark og i udlandet.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, udover almindelig musikalsk nysgerrighed over for musik.

Entréen er 100 kr.

gs

Publiceret: 01. Februar 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt