“Jeg går ud på vejen, hvor jeg ser en bil, der ligger på hovedet på den anden side af vejen. Jeg kunne jo hele tiden se for mig, at det her kunne gå galt. Det er forfærdeligt, at sådan noget kan ske, og at politiet bare ryster på hovedet, når de bliver kontaktet,” siger John Hilgart. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
“Jeg går ud på vejen, hvor jeg ser en bil, der ligger på hovedet på den anden side af vejen. Jeg kunne jo hele tiden se for mig, at det her kunne gå galt. Det er forfærdeligt, at sådan noget kan ske, og at politiet bare ryster på hovedet, når de bliver kontaktet,” siger John Hilgart. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiet var advaret to gange forud for ulykke på Caroline Amalievej: "'Der er vel lys på vejen,' lød det nonchalant fra politiet"

En borger ringede to gange til politiet for at fortælle om en stor bunke grus og asfalt, der lå udenfor afmærkning på en mørk vej. Politiet svarede, at de havde for travlt til tage sig af det, men at de forgæves havde forsøgt at kontakte kommunen. Borgere

Af Pernille Borenhoff

Ulykken på Caroline Amalievej i mandags, hvor en bil endte på taget efter at have påkørt en meget stor asfaltbunke, der lå midt på vejen uden afmærkning, kunne havde været undgået. John Hilgart, der bor på vejen i nummer 57, havde nemlig kontakte politiet flere gange, op til ulykken skete.

“Jeg ringer til politiet kl. 17.30 og fortæller dem, at der ligger en bunke, der ikke er afmærket. Vedkommende tager det meget nonchalant og svarer, at der vel er lys på vejen,” siger John Hilgart, der kunne fortælle den kvindelige betjent, at der for det første er dårligt lys, og at der skal være en afmærkning. Hvilket er noget, han ved, fordi han, inden han blev pensioneret, var sikkerhedsmand hos KTAS og derfor ved, hvordan man skal afmærke.

“Jeg siger til hende, at jeg synes, at de skal sende en patrulje, men får at vide, at det har de ikke tid til. Så spørger jeg hende, om de ikke bør kontakte kommunen,” siger han.

En time efter er det ifølge John Hilgart så buldrende mørkt, at han for alvor bliver bekymret for, at der kan ske en ulykke. Og derfor kontakter han endnu engang politiet og får samme betjent i røret.

“Hun siger, at hun har ringet til kommunen uden held, men så siger jeg, at politiet bør sende en patrulje. Men det kan ikke lade sig gøre, er svaret.”

Kommunen ansvar

Godt en time senere bemærker John og hans kone, at der er lys på vejen. Hans første tanke er, at politiet nu har sendt en patrulje.

“Jeg går ud på vejen, hvor jeg ser en bil, der ligger på hovedet på den anden side af vejen. Jeg kunne jo hele tiden se for mig, at det her kunne gå galt. Det er forfærdeligt, at sådan noget kan ske, og at politiet bare ryster på hovedet, når de bliver kontaktet,” siger han.

For tredje gang den aften ringer han til politiet, og for tredje gang får han samme kvinde i røret.

“Jeg fortæller hende, hvad der lige er sket på vejen, og måske siger jeg også noget, jeg ikke skulle have sagt. I hvert fald bliver hun så vred på mig, at hun smækker røret på,” siger John Hilgart, der dagen efter sender en klage til politidirektøren, hvor han fortæller om hele hændelsesforløbet.

Presseansvarlig for Nordsjællands Politi, Henrik Suhr ønsker ikke at kommentere på sagen.

“Da der er indsendt en klage, og en verserende sag kan vi ikke kommentere,” siger han.

SE OGSÅ: Vildt foto: Det kan man kalde en brat og ubehagelig morgenvækning

En stor bunke asfalt lå i mørket midt på Caroline Amalievej. Foto: Bjørn Nielsen
En stor bunke asfalt lå i mørket midt på Caroline Amalievej. Foto: Bjørn Nielsen

Kunne være undgået

Føreren af bilen, 49-årige Kasper Heine, bor selv på Caroline Amalievej. Han og hans 10-årige søn var på vej til Kinopalæet for at Bjørn Borg-filmen.

“Jeg synes, at det værste i denne sag er, at man er blevet advaret og ikke har reageret. Ulykken kunne jo være undgået,” siger han.

Kasper Heine er advokat, og han undrer sig over, at kommunen til Det Grønne Område den 19. oktober giver udtryk for, at ansvaret udelukkende påhviler Pankas, der udførte asfaltarbejdet.

“Der er ingen tvivl om, at kommunen i første ende er ansvarlig for mig som borger i kommunen. Det kan godt være, at der er et indbyrdes ansvar, men de kan ikke sige, at de har udliciteret og derfor ikke har et ansvar. Man kan ikke frasige sig det ansvar,” siger Kasper Heine.

SE OGSÅ: Vildt foto: Det kan man kalde en brat og ubehagelig morgenvækning

Beklager forløbet

Formand for teknik- og miljøudvalget, Mette Schmidt Olsen (K), beklager forløbet.

“Det er rigtig beklageligt, og det må under ingen omstændigheder ske. Sagen vil blive undersøgt. Både hvorfor ingen har reageret på borgerens henvendelse, og om vi har de rette procedurer i kommunen. Der er ingen tvivl om, at det i sidste ende er kommunens ansvar at føre tilsyn,” siger hun.

Mette Schmidt Olsen tilføjer, at hun ikke forstår, at den ansvarlige hos politiet ikke kontaktede relevante myndigheder.

“Altså, hvis jeg havde ringet til politiet, og de fortalte, at de ikke kunne komme igennem til kommunen, så ville jeg da forvente, at de ringede til beredskabet, der så lavede en afspærring,” siger Mette Schmidt Olsen.

Sagen kort

Mandag 16. okt. fræser Pankas asfalt op på Caroline Amalievej, Kgs. Lyngby

Arbejderne efterlader en meget stor bunket opsamlet asfalt og sten på vejen

Bunken efterlades uden afmærkning

Asfaltsarbejderne tror, at der er bestilt en lastbil til afhentningen

Lastbilen er ikke blevet bestilt

“En mennesker fejl. Og helt uacceptabelt,” siger regionschef Kenneth Dencker, Pankas

Pankas ændrer procedurer for at undgå lignende hændelser

“Det er helt leverandørens ansvar at foretage den nødvendig afmærkning,” siger Lyngby-Taarbæk Kommune

Publiceret: 24. Oktober 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt