"Det er fuldstændig uacceptabelt, at uskyldige borgere drages ind i en konflikt, som de på ingen måde er en del af. Vi prioriterer trygheden i Lyngby højt, og vi handler," siger politidirektør Jens-Christian Bülow.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiet: Borgerne skal kunne føle sig trygge

Politidirektør Jens-Christian Bülow fortæller til Det Grønne Område, at politiet straks efter skyderiet satte ind med ekstra patruljer og flere betjente i gaderne

Skyderi Borgerne i Lyngby skal kunne føle sig trygge.

Det understreger politidirektør hos Nordsjællands Politi, Jens Christian-Bülow, over for Det Grønne Område efter skyderiet ved Sticks'N'Sushi for to uger siden.

"Skudepisoden i Lyngby har helt naturligt givet anledning til, at nogle borgere frygter, at det ikke længere er lige så trygt at færdes på gaden, som det har været. Det er fuldt forståeligt, men beklageligt, hvis nogen tænker sådan," siger politidirektøren:

"Der skal ikke herske tvivl om, at Nordsjællands Politi anser det for fuldstændig uacceptabelt, at uskyldige borgere drages ind i en konflikt, som de på ingen måde er en del af. Vi prioriterer trygheden i Lyngby højt, og vi handler."

Umiddelbart efter skudepisoden og i de efterfølgende dage satte Nordsjællands Politi således ekstra patruljer ind i området ved Magasin og Lyngby Hovedgade og flere betjente i gaderne.

Tæt samarbejde

Og man er fortsat med efterforskningen, hvor man også inddrager den viden, man har fra lignende episoder i nabopolitikredsene, fortæller Jens-Christian Bülow:

"Vi har heldigvis fået mange nyttige oplysninger fra vidner, og de indgår i vores efterforskning. En efterforskning, som foregår i tæt samarbejde med vores omkringliggende politikredse, hvor vi drager nytte af hinandens viden. Dansk Politi arbejder helt generelt hårdt og målrettet med at bekæmpe den kriminalitet og uacceptable adfærd, der udspringer af rocker- og bandemiljøet. Det arbejde deltager Nordsjællands Politi naturligvis også i," understreger han

Efterforskningen

Politiets efterforskning og handlinger går både på skyderiet og på handel med narko i Hovedgaden, fortæller Jens-Christian Bülow til Det Grønne Område:

"Vi handler uanset, om trygheden er udfordret af så alvorlige hændelser som skyderiet i sidste uge eller af oplevelsen af, at der foregår handel med narkotika visse steder i Hovedgaden. Vi har gennem længere tid haft disse aktiviteter i fokus og arbejder ad forskellige spor for at sætte en stopper for dem," forklarer politidirektøren og understreger, at man fra politiets side hele tiden vurderer, hvilke redskaber, der vil have størst effekt i politiets indsats i området – både på kort og på lang sigt.

"Og de redskaber vil blive brugt," siger han og slutter:

"Der er ikke nogen tvivl om, at det er en hovedopgave for politiet at være med til at sikre tryghed for borgerne, og den opgave tager vi alvorligt. Vi løser den i samarbejde med blandt andre kommunen, borgerne og andre politikredse. Det har vi altid gjort, og det vil vi blive ved med."

Publiceret: 06. December 2016 14:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt