Nye plejeboliger, udvidelse på Solgården og en mere sammenhængende indsats er årsager til, at ventelisten er faldet, vurderer social- og sundhedsformanden. Arkivfoto
Nye plejeboliger, udvidelse på Solgården og en mere sammenhængende indsats er årsager til, at ventelisten er faldet, vurderer social- og sundhedsformanden. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Plejeboliger: Garantien overholdes nu

Ventelisten til plejeboliger er det laveste i over to år

Efter et hektisk efterår i 2016 ser det nu langt lysere ud på plejeboligområdet.

I marts var ventelisten til plejeboliger faldet drastisk - fra 106 borgere i august 2016 til 41 i marts 2017 - mens plejeboliggarantien for første gang i over et år ikke var overskredet. Det viser tal fra Ældreboligrådgivernes registreringer.

“På vegne af de ældre, som skal have en plejebolig, er det naturligvis med lettelse og stor glæde, at vi med vores målrettet indsats både overholder plejegarantien, og ventelisten til plejebolig er det laveste i flere år,” siger formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek (S), til Det Grønne Område.

Hun vurderer, at årsagerne til faldet er flere plejeboliger og en mere sammenhængende indsats på området.

“Både de nye plejeboliger “Den Gamle Lyngby Statsskole”, udvidelse af permanente plejeboliger på Solgården og vores fokus på større sammenhæng i indsatsen på ældreområdet er med til, at vi nu ser en positiv udvikling,” siger hun, mens hun understreger, at området fortsat skal have fokus, så man ikke ender med at stå i samme situation som i efteråret 2016.

“Vi slipper ikke vores fokus, for der er brug for, at vi til stadighed arbejder på at sikre den kvalitet og muligheder, som vi har arbejdet på de sidste par år,” siger hun.

Publiceret: 15. April 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere