"I stedet for at slå plat vil jeg foreslå, at vi i kommunen nøje går det forebyggende arbejde efter i sømmene. Og lader politiet om deres," siger viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S). Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pihl: Bruger skyderi til personlig profilering

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) er forarget over udmeldingerne fra Søren P. Rasmussen (V) og mener, at kommunen i Rasmussens tid som borgmester sad bandeproblemer overhørig

Skyderi Forhenværende borgmester Søren P. Rasmussens kritik af kommunens og borgmester Sofia Osmanis håndtering af bandeproblematikken i det centrale Lyngby er faldet viceborgmester Simon Pihl Sørensen så meget for brystet, at han nu står frem og påstår, at Rasmussen slår politisk plat af skudepisoden.

"Jeg synes, at det er plat. Man bruger en tragisk hændelse og et bandeopgør til politisk profilering. Alle ved, at det er en politiopgave, som er eskaleret i hele Storkøbenhavn," siger Simon Pihl Sørensen (S) til Det Grønne Område:

"Det er kommunalpolitik på et uhørt lavt niveau. Det er så usselt at bruge et bandeopgør og en tragisk og kynisk hændelse til et angreb på borgmesteren for at køre valgkamp."

Det forebyggende arbejde

Simon Pihl Sørensen mener, at det er forkert af Søren P. Rasmussen at pege fingre af kommunen, når kommunen i Rasmussens borgmestertid valgte at se igennem fingre med en eksalerende bandekonflikt.

"Da Søren P. Rasmussen selv var borgmester, formildede jeg kontakt fra et frafaldent bandemedlem til kommunen om den forebyggende indsats blandt unge, fordi han forudså en kamp om markedet i netop Lyngby. Man holdt et møde og ville ikke gøre yderligere, fordi man 'ikke havde problemer'. Det er fire år siden. Intet skete. Og nu skal vi så lægge øre til dette plattenslageri," siger viceborgmesteren:

"Det er helt afgørende, at kommunen forebygger, at unge kommer ind i banderne. Det er kernen i den forebyggende indsats, og derfor er det arbejde vigtigt for kommunen, og her skal vi i høj grad lære af andre. Men det ville man ikke, da Søren P. Rasmussen var borgmester. Og derfor er dette angreb uhørt. I stedet for at slå plat vil jeg foreslå, at vi i kommunen nøje går det forebyggende arbejde efter i sømmene. Og lader politiet om deres."

En politiopgave

Pihl Sørensen mener ikke, at Søren P. Rasmussen har noget at have sin kritik i. Den forhenværende borgmester burde vide bedre, mener han:

"Alle ved, at der er tale om en politiopgave. Alle ved også, at kommunen står i kontakt med politiet om disse sager – som i alle andre kommuner. Det er økonomiudvalget, som Søren P. Rasmussen sidder i, blevet orienteret om. Alle har også en eller anden fornemmelse af hvem der er den lovgivende, udøvende og dømmende magt. Kommunen er ikke politiet, og derfor er det her personprofilering af værste skuffe. Og når det endelig er, er det på et tyndt grundlag," siger Simon Pihl Sørensen og slutter:

"Det er latterligt at tro, at man kan stresse hårde kriminelle ved at udskrive P-bøder. Det er helt vildt at foreslå sådan noget. Der gik tre minutter efter skyderiet, og så ville et af Venstres medlemmer holde møder med politidirektøren."

Publiceret: 07. December 2016 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt