Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

På vej med ny og hård pakke mod bander

Et af den nye regerings første udspil bliver en bandepakke, som hilses velkommen af borgmester Sofia Osmani

Bander Emnet for et af den nye VLAK-regerings første udspil er sørgelig aktuel her i Lyngby, hvor der for præcis to uger siden blev skudt mod uskyldige i bymidten.

Derfor falder en ny og stram bandepakke i god jord lokalt.

Under forespørgselsdebatten onsdag i sidste uge vedtog Folketinget at pålægge regeringen senest 23. december at indkalde til forhandlinger om en ny bandepakke. Bag pakken står regeringspartierne samt DF, S og SF.

Blandt forslagsstillerne er det lokale medlem af kommunalbestyrelsen, Jakob Engel-Schmidt (V), der tillige er medlem af Folketingets Retsudvalg. Han fortæller til Det Grønne Område:

“Vi spiller ud med et forslag, hvor vi gennem planloven gør det umuligt at have rockerborge i beboede områder. Vi gør det desuden stort set umuligt at blive prøveløsladt som bandemedlem, medmindre man er i et exitprogram,” fortæller han:

“Med finansloven har vi fordoblet straffen for ulovlig våbenbesiddelse. Fra 2017 får du en straksdom på to års ubetinget fængsel, hvis du træffes med en pistol, du ikke har tilladelse til. Før i tiden var det kun ét år. Politiet registrerer alle bandemedlemmer. Bliver du som bandemedlem stoppet med et våben, er det en skærpet omstændighed.”

Det skal være nemmere at udvise rockere og bandemedlemmer, som ikke er danske, fortæller Engel-Schmidt. Man vil også ramme banderne økonomisk, fortæller han:

“Vi vil lave en intensivering af Al Capone-metoden: Skylder bandemedlemmer det offentlige penge, konfiskerer man guldkæden eller motorcyklen. Ved razziaer har man repræsentanter fra erhvervsministeriet og de sociale myndigheder. Vi intensiverer desuden muligheden for at komme i exitprogram, så vil man gerne ud, bliver der bedre mulighed for det.”

Hilser velkommen

Fredag i sidste uge var der en storstilet politiindsats i Lyngby Hovedgade. Dén indsats fortsætter, fortæller Engel-Schmidt:

“Som Lyngby-borger vil man frem mod jul og også et godt stykke efter opleve flere uniformerede betjente i Hovedgaden, ved Magasin og på stationen. Jeg har talt med mange bekymrede, og derfor er jeg glad for at kunne fortælle om initiativerne og også om den øgede patruljering,” siger han:

“Gennem Retsudvalget og Justistisministereriet har jeg en god dialog med politiet. Jeg har en meget stor tiltro til politiledelsen og til, at de meget dygtige politifolk nok skal få godt styr på denne udfordring. Vigtigt er det, at borgerne oplever en samlet indsats, hvor politi, kommune og handelsliv er enige om en række værktøjer, som skaber tryghed.”

Borgmester Sofia Osmani (K) er glad for, at der fra regeringens side er fokus på bandekriminalitet:

“Jeg hilser den ny bandepakke velkommen. Jeg er glad for, at justitsministeren ser det som en førsteprioritet at få den igennem - for hele landets skyld, ikke kun vores. Politiet skal gives de redskaber, de har brug for, så de har mulighed for at gribe ind,” siger hun til Det Grønne Område.

Læs mere side 2-5

Publiceret: 06. December 2016 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt