“Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Folketingets Retsudvalg skal vide, at Nordsjællands Politi ikke har ressourcerne til at løse problemerne i Lyngby Hovedgade,” siger borgmester Sofia Osmani. Arkivfoto
“Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Folketingets Retsudvalg skal vide, at Nordsjællands Politi ikke har ressourcerne til at løse problemerne i Lyngby Hovedgade,” siger borgmester Sofia Osmani. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Osmani om tiltagende problemer i Lyngby Hovedgade: Vi kan ikke hyre vagter eller installere overvågning

Borgmester Sofia Osmani har været åben for ideer til, hvad man inden for lovens grænser har kunnet gøre for at dæmme op for problemerne i Lyngby Hovedgade, men uden held. Borgmesteren går nu til justitsministeren

Problemerne i Lyngby Hovedgade ser ud til at være blevet værre, og det har fået borgmester Sofia Osmani (K) til at tage kontakt til Nordsjællands Politi. Det fortæller hun til Det Grønne Område.

“Vi havde en dialog med både aktører i området og politiet for et års tid siden. Efter en styrket indsats fra politiet var meldingen, at der var sket en forbedring. I den seneste tid har vi imidlertid fået henvendelser om, at der stadig er utryghedsskabende aktiviteter i området, og at problemet er tiltaget, ligesom vi har borgere, der observerer, hvad der ligner åbenlys handel med stoffer. På den baggrund har jeg kontaktet Nordsjællands Politi,” siger hun.

Sofia Osmani fortæller, at henvendelsen om, at børn på 12-13 år er set ryge joints i området fik hende til at reagere. Hun erkender, at når det drejer sig om unge under 18 år, er det Lyngby-Taarbæk Kommunes ansvar.

“Vores opgave som kommune er den forebyggende indsats, og vi er selvfølgelig særligt opmærksomme på, om mindreårige færdes i et miljø, hvor der er risiko for kriminel adfærd. I det omfang der er tale om egentlig kriminalitet, bliver det imidlertid en politiopgave, men vi har selvfølgelig et samarbejde, ligesom vi gør politiet opmærksomme på borgerhenvendelse og de inputs, vi får gennem vores eget system. Det er klart,” siger hun.

Læs mere om sagen her.

Tillid til politiet

Men når det kommer til at skabe tryghed og bekæmpe kriminalitet, så bliver det en politiopgave.

“Jeg har flere gange spurgt forvaltningen, om vi kan hyre vagter, installere overvågning i området eller lave andre tryghedsskabende tiltag, men det kan vi ikke ifølge loven. Det er entydigt politiets opgave at skabe tryghed i offentligheden og bekæmpe kriminalitet. Her er jeg klar over, at politiet har knappe ressourcer og derfor må prioritere deres opgaver. Jeg har tillid til at de gør deres bedste indenfor rammerne, men jeg kan være bekymret for, om rammerne rækker,” siger hun

Samtidig fortæller borgmesteren, at hun har været åben for alternative forslag til, hvad man som kommune kan gøre.

“Jeg har spurgt, om der er nogen, der har gode ideer, for så er jeg åben overfor forslag. Men der er indtil nu ingen, der er kommet med et forslag, som kan gøres inden for loven,” siger hun.

Læs mere om sagen her.

Mangler ressourcer

I den nærmeste fremtid vil borgmesteren være medafsender på to breve til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Folketingets retsudvalg i håb om, at det kan forbedre situationen i Lyngby Hovedgade og den generelle politiindsats i kommunen.

“Jeg har sammen med en række af mine borgmesterkollegaer skrevet til justitsministeren om den generelle ressourcesituation, ligesom kommunalbestyrelsen har besluttet at skrive til både minister og retsudvalget om de specifikke udfordringer, vi oplever her i kommunen,” siger hun.

Publiceret: 10. Oktober 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt