Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Optagelser: DTU fik endnu et rekordår

Selvom det nærmest er blevet en vane de senere år, kunne DTU igen i år fejre et rekordår for antallet af tilbudte studiepladser. En ny fortælling om ingeniøren og om DTU's campus er blandt grundene til rekorden, vurderer dekan Martin Vigild

141 flere studerende har i forhold til sidste år fået tilbud om at blive optaget på DTU. Det svarer til en stigning på syv procent.

DTU har i år udvidet antallet af pladser. Man har haft fokus på, at det ikke skal kræve et gennemsnit over 10 for at komme ind.

"Hvis vi ikke havde udvidet antallet af pladser, så var adgangskvotienten på flere af vores uddannelser banket over 10. Vi gider ikke have, at det skal kræve så høje snit at blive ingeniør, at det afskærer så mange mennesker fra at kunne tage uddannelsen. Hvis man har et gennemsnit over 9, så er jeg ikke i tvivl om, at man har evnerne til at læse til ingeniør," siger Martin Vigild, som selvsagt glæder sig over den nye rekord.

"Det er i den grad glædeligt. Dette resultat er lækkert, fordi nu er det blevet smart at være ingeniør. Det kan vi nu konstatere," siger han.

Ser man bort fra trafik og transport, så melder DTU om fuldt optag på samtlige studieretninger.

DTU modtog i alt 7.583 ansøgninger. 2.816 af dem var førsteprioritetsansøgninger.

Enormt fedt studiemiljø

Spørger man Martin Vigild, hvorfor det er gået så godt, mener han, at svaret skal findes i ændrede fortællinger.

Blandt andet en ny fortælling om, hvad campus på DTU er for en størrelse.

"Hvis man tager en Lyngby-borger på 40-50 år og spørger til studiemiljøet på DTU, så vil de sige, at det er en stenørken, et goldt klima. Jeg er også en del af den generation, hvor det var den gængse fortælling. Men de unge mennesker, som ikke ved, hvad man snakkede om i 1980'erne, de hører i stedet for at ude på DTU, der er et enormt fedt studiemiljø," siger Martin Vigild.

Han mener, at DTU har den fordel, at campus er et forstadscampus.

"Fordi vi ligger i en forstad, kan vi have campus for os selv. Det er ikke sådan, at folk bare vader igennem, ligesom det kan være tilfældet inde på CBS. Eller på KU, som er spredt ud over hele København. Man kommer kun på DTU, hvis man har et ærinde. Og det viser sig, at det er en kæmpe fordel. Fordi vi har skabt noget, som er fyldt med folk, der er interesseret i det, og vil bidrage til det. Du er en del af det, og det er ikke, fordi du er på vej i Lyngby Storcenter. Det giver en fantastisk atmosfære. For dem, der bruger campus, de vil også campus," siger Martin Vigild.

Skab noget og gå nye veje

Det er dog ikke den eneste fortælling, der har ændret sig. Også fortællingen, om hvad en ingeniør er, har ændret sig. Det er blandt andet sket med Engineer The Future. Det er en sammenslutning af ingeniøruddannelserne i Danmark, Ingeniørforeningen, Dansk Industri og Siemens.

"Engineer The Future har været med til at skabe fortællingen om, at det er fedt at være ingeniør. Man ved, hvad en tandlæge og en politimand laver. Men hvad laver en ingeniør? Den fortælling er vi lykkes med. For læser du ingeniør, får du mulighed for at skabe noget, gå nye veje og skabe nye job til dig selv. Det entreprenante og innovative er også en del af den fortælling. Den primære opgave har været at forstå ingeniørens rolle i samfundet," siger Martin Vigild.

Gavner kommunen

DTU er et internationalt universitet i en globaliseret verden. Men man er også bevidst om, at man er en del af Lyngby-Taarbæk Kommune. Og Martin Vigild mener, at det internationale gavner det lokale.

"Jeg glæder mig på DTU's vegne, men også på Lyngby-Taarbæk Kommunes vegne. Vores internationale studerende kommer til at leve og have en hverdag i kommunen. Det er trods alt stedet, vi står op hver morgen, og tager hen hver dag. Så kommunen betyder meget," siger han.

Publiceret: 02. August 2016 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt