Et langtvarigt misbrug kan føre til psykisk sygdom. Nyt tilbud vil behandle begge dele på én gang. Foto: Mostphotos
Et langtvarigt misbrug kan føre til psykisk sygdom. Nyt tilbud vil behandle begge dele på én gang. Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nyt tilbud behandler misbrug og psykisk sygdom på én gang

Addiktiv Klinik er et nyt tilbud til folk, der både har et misbrug og en psykisk diagnose. Behandles den psykiske sygdom, forsvinder misbruget også ofte, siger speciallæge

Kæmper man både med misbrug af stoffer og en psykisk sygdom, giver et nyt tilbud mulighed for at behandle begge ting på én gang.

Addiktiv Klinik hedder tilbuddet, som social- og sundhedsudvalget har besluttet skal være et nyt tilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune. Ved at behandle begge problemstillinger på én gang vil man dække et område, som hidtil ikke har dækket, vurderer forvaltningen.

Dobbeltdiagnose

Og det lader til at være en god idé. Sundhedsstyrelsen vurderer, at mere end 50 procent af alkoholafhængige og lider af angst, depression, bipolar sygdom, ADHD, psykoselidelser og andre personlighedsforstyrrelser. Det kaldes en dobbeltdiagnose.

“Misbruget fungerer for mange som selvmedicinering, og det er derfor vanskeligt at afklare, om det er psykisk sygdom, der fører til misbruget eller omvendt. Når denne opdages og behandles, vil misbruget i de fleste tilfælde også ophøre. Det er ikke ualmindeligt, at et langvarigt misbrug i sig selv kan medføre psykisk sygdom,” siger speciallæge i psykiatri, Thomas Fahmy, som har egen praksis på Lyngby Hovedgade. Det er også her, at man vil modtage behandling af Addiktiv Klinik.

Han samarbejder i forvejen med kommunen om borgere, der er i behandling for psykiatriske problemer.

Tilbud

Borgere med et alkoholproblem kan frit vælge det nye tilbud, mens borgere med stofmisbrug først skal igennem kommunens eget tilbud hos Torvehuset.

Publiceret: 12. April 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt