Venstres formand i Lyngby-Taarbæk, Lis Coskun Laursen, har to gange på et halvt år overlevet angreb fra egne rækker og står nu stærkt. Hendes modstandere er nu ude af bestyrelsen.

Venstres formand i Lyngby-Taarbæk, Lis Coskun Laursen, har to gange på et halvt år overlevet angreb fra egne rækker og står nu stærkt. Hendes modstandere er nu ude af bestyrelsen.

I Lyngby overlevede Venstres formand

Det er ikke kun på landsplan, at Venstre har et formandsopgør. Det har man også i Lyngby. Men der ser ud til at være fred nu

Af
Lars Schmidt

OPGØR To - nu afgåede - bestyrelsesmedlemmers mistillid til formanden og den øvrige bestyrelse fik ikke ben at gå på, da der for nylig var ekstraordinær generalforsamling i Venstre i Lyngby-Taarbæk.

Den ekstraordinære generalforsamling var en udløber af det opgør, der i foråret var imod den siddende formand, Lis Coskun Laursen, og gruppeformanden i kommunalbestyrelsen, tidligere borgmester Søren P. Rasmussen.

Opgøret var orkestreret af de to bestyrelsesmedlemmer, Ole Holtz-Nielsen og Henrik Thorsager Andersen. De ønskede bestyrelsen afsat, men kan nu i stedet kalde sig "forhenværende medlemmer af bestyrelsen".

For det var bestyrelsens modsforslag, som vandt gehør hos de fremmødte medlemmer. Forslaget gik på, at Holtz-Nielsen og Thorsager skulle træde ud af bestyrelsen.

Ingen af de to detroniserede bestyrelsesmedlemmer gør dog som Martin From, som i foråret var med i angrebet på formand, gruppeformand og bestyrelsesflertal. Efter et mislykket kupforsøg forlod han Venstre. Og smækkede med døren.

Både Ole Holtz-Nielsen og Henrik Thorsager Andersen bliver i Venstre. Og de smækker ikke med døren.

Således er det kun på landsplan - og ikke lokalt i Lyngby-Taarbæk - at Venstre skal have ny formand.

Lis Coskun Laursen deltog ikke selv i den ekstraordinære generalforsamling, da hun var bortrejst til begravelse. På hendes vegne er det Søren P. Rasmussen, der udtaler sig. Han siger til Det Grønne Område:

"Nu kigger vi fremad"

"Det var en rigtig god generalforsamling med en god debat. Tingene blev diskuteret igennem. Alle har kunnet lufte deres holdninger og meninger. Fra generalforsamlingen er der opbakning til flertallet i bestyrelsen og til mig som gruppeformand. Det er først og fremmest bestyrelsen, der har fået opbakningen, for det var det, der var i fokus. Det har jeg det godt med. Bestyrelsen har bakket op om mig som gruppeformand, så det er en rigtig glædelig dag," fortæller Søren P. Rasmussen:

"Resultatet var også, at nu har vi taget debatten, og nu skal vi alle se fremad og trække på samme hammel. Det var en del af konklusionen. Det er lige som partiet på landsplan. Vi kan tage diskussionerne, men på et eller andet tidspunkt kigger vi fremad. Det er det, Venstre kan. Når der er truffet de nødvendige afgørelser på en generalforsamling, så står man altså bag. Det er en af de ting, jeg holder af ved mit parti."

Ønskede fremgang

Det ser ud til, at både Ole Holtz-Nielsen og Henrik Thorsager Andersen er med til at kigge fremad.

De forklarer, at årsagen til, at de ønskede udskiftninger i bestyrelsen bunder i, at de ønsker fremgang for Venstre ved næste kommunalvalg.

"Henrik og jeg tog udgangspunkt i, at Venstre i Lyngby-Taarbæk jo er gået tilbage fra syv medlemmer i kommunalbestyrelsen i 2009 til fem i 2013 - og ved sidste kommunalvalg til kun to mandater. Det er vores overbevisning, at Venstre i Lyngby-Taarbæk må og skal arbejde meget bevidst med at få Venstre i Lyngby-Taarbæk tilbage til meget stærkere position," forklarer Ole Holtz-Nielsen.

"Med kun lidt over to år til det kommende kommunalvalg, så skal der arbejdes med dette her og nu," siger Henrik Thorsager Andersen:

"Denne ambition deler bestyrelsen for Venstre i Lyngby-Taarbæk, men Ole og jeg må desværre konstatere, at vi havde et syn på hvordan dette opnås, som adskiller sig meget væsentligt fra den øvrige bestyrelse. Derfor er hverken Ole eller jeg længere med i bestyrelsen for Venstre i Lyngby-Taarbæk."

Men de bliver i Venstre, understreger Ole Holtz-Nielsen:

"Henrik og jeg er begge Venstre-folk, og det bliver vi ved med at være. Vi ønsker den nye bestyrelsen al mulig held og lykke med det fortsatte arbejde," slutter han.

Publiceret 12 September 2019 11:00