I forbindelsemed åbningsreception var det muligt at få en rundvisning på skolen.

I forbindelsemed åbningsreception var det muligt at få en rundvisning på skolen.

Fem kommuner er gået sammen om nyt uddannelses-tilbud til unge

Medieskolen er en del af den nye Forberedende GrundUddannelse, der ligger i Søborg

Mandag den 12. August slog FGU Nord dørene op for en ny skole og en ny skoleform på Gladsaxevej 315 i Søborg.

En del af det nye uddannelsestilbud omfatter Medieskolen, der i den forbindelse er flyttet fra Lyngby til Gladsaxe. Det er sket som et led i den nye lov om Forberedende GrundUddannelse(FGU), hvor produktionsskoler og en række andre uddannelsestilbud samles i fæles enheder.

Dorete Dandanell, der er formand for Medieskolens bestyrelse og Medieskolens leder Jens Mortensen havde ellers arbejdet på, at den nye FGU-uddannelse kom til at ligge i Lyngby, men i stedet var det Gladsaxe, der kom til at huse det nye uddannelsestilbud.

Den 12. august var der inviteret til åbningsreception med besøg af bla. Gladsaxes borgmester, Trine Græse der på vegne af de 5 kommuner som har FGU Nord som deres lokale FGU tilbud, talte til elever og ansatte. De 5 kommuner er: Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby Tårbæk og Gentofte kommune.

I de nyrenoverede, lokaler startede godt 250 elever og 30 lærere et nyt skoleår og en helt ny forberedende ungdomsuddannelse.

Med røde løbere, snorre-klip, sang og taler og forfriskninger blev det en festlig og velbesøgt åbning for alle. Mange interesserede benyttede sig også af tilbuddet om en rundvisning som udvalgte elever stod for.

Både de nystartede elever, deres lærere, skolens bestyrelse og repræsentanter fra de 5 kommuner, udtalte, at der er store forventninger til, at FGU Nord bliver en skole man er stolt af, og en skole der til fulde vil leve op til politiske intentioner, der ligger bag etableringen af dette nye tilbud.

Publiceret 22 August 2019 16:00