30. juni 2019 stiftede Helle og Uri The Wild Nature Foundation takket være forskellige donationer og ikke mindst Lise Nørgaard Legatet samt hjælp fra bl.a. advokat Knud Foldschack. Foto: PR foto

30. juni 2019 stiftede Helle og Uri The Wild Nature Foundation takket være forskellige donationer og ikke mindst Lise Nørgaard Legatet samt hjælp fra bl.a. advokat Knud Foldschack. Foto: PR foto

Vildt foredrag på Bakken med duo fra 'Vores Vilde Verden'

26. august kan du møde de danske naturfotografer og National Geographic Explorers Helle og Uri Golman. Foredraget introduceres af Vincent Hendricks. Overskuddet fra billetsalg går til Helle og Uris fond: The Wild Nature Foundation

foredrag Helle og Uri Golman blev landskendt med TV2-serien ‘’Vores Vilde Verden’’, og mange danskere har i de sidste 19 måneder fulgt med i Uris kamp for livet og for at gå igen. Mandag den 26. august bliver første gang, Uri står på scenen og igen fortæller om naturens vidundere sammen med sin elskede Helle.

Skæbnen bragte de to sammen og sammen skabte de projektet WILD: 25 ekspeditioner på 7 kontinenter for at dokumentere de sidste vilde steder i verden under mottoet: "What you love - you will protect”. Da de manglede fire ekspeditioner, kom TV2 med og filmede til programserien ‘’Vores Vilde Verden’’.

Men på den næstsidste ekspedition i Gabon i december 2017 gik det helt galt. De blev angrebet af en gal mand med en kniv, som stak Uri 10 gange i maven, hjertet, halsen og hovedet. Helle gik foran, men da hun opdagede overfaldet, kastede hun sig ind i kampen, og det lykkedes dem at få vristet kniven fra ham og komme væk.

Dygtige læger på militærhospitalet i Gabons hovedstad Libreville, reddede Uris liv og syede Helles afværgelæsioner på arme og hænder. Siden da er kampen fortsat. Ikke mod overfaldsmanden, men med få Uri tilbage til livet - og få styr på det liv, som med overfaldet blev vendt fuldstændigt på hovedet.

30. juni 2019 stiftede Helle og Uri The Wild Nature Foundation takket være forskellige donationer og ikke mindst Lise Nørgaard Legatet samt hjælp fra bl.a. advokat Knud Foldschack.

I forbindelse med modtagelsen af Lise Nørgaards Legat i juni 2019 tilbød ejer af Cirkusrevyen Torben Træsko, at Helle og Uri kunne låne teltet til foredrag. Hele overskuddet fra billetsalget går til fonden, der skal arbejde med beskyttelse af verdens vilde natur og vilde dyr. Foredraget introduceres af Vincent Hendricks, og der vil være mulighed for at købe billeder, T-shirts og bøger til støtte for Helle & Uri og The Wild Nature Foundation.

Billetter fra kr. 250,-. Bestilles på https://teltet-bakken.dk

/WILD/Koeb-billetter

Publiceret 21 August 2019 14:00