Anna Fauser er tilbage i Lyngby, hvor hun er vokset op.

Anna Fauser er tilbage i Lyngby, hvor hun er vokset op.

Åbnet i Postgaarden: Chick by Chicks snurrer økologiske og bæredygtige kyllinger

Chicks by Chicks er det sidste af i alt tre madsteder, der er åbnet i det nye Postgaarden Madhus . Her kan du få økologisk og bæredygtig kylling med masser af lækkert tilbehør

mad Chicks by Chicks er navnet på det seneste af tre madsteder, der er åbnet i Postgaarden. Konceptet er økokyllinger tilberedt på rotisserie, og hvis du synes at navnet lyder bekendt, såhar du måske allerede smagt de lækre kyllinger i Tivolis Foodhall. Kyllingen akkompagneres af salater, saucer og andre småretter med kylling - alt sammen økolgisk og hjemmelavet.

Et godt kyllingeliv

Anna Fauser og Katrine Bjerg Sørensen har væet med siden den første Chicks by Chicks åbnede på Vesterbro Tov. Og Anna Fauser er særligt glad for, at de nu er åbnet i Lyngby. For det er her hun er vokset op, og det er hyggeligt, når gamle bekendte stikker hovedet ind.

"Min mor er allerede stamkunde. Hun er vores størst fan," siger Anna Fauser og griner.

Der er masser af økologiske lækkerier i forretningen.

dere r masser af økologiske lækkerier i forretningen

Og det er der god grund til, for det er ekstraordinært gode kylllinger, der hængerer og roterer i den lille forretning. Ikke alene er den økologisk, den har også levet et godt kyllingeliv med fri adgang til store udearealer, solskin og masser af økologisk foder. Men det er også vigtigt for Katrien og Anna at fremhæve at kyllingekød sætter et markant mindre klimaaftryk end for eksempel oksekød.

"Derfor skal vi have folk til at spise mere kylling, og så hjælper det også på det, at kylling nærmest ikke kan tilberedes bedre end i rotisserie," lyder det fra Katrine Bjerg Sørensen, bestyrer hos Chicks by Chicks i Lyngby.

Så øko som muligt

Hos Chicks by Chicks’ anden forretning I Tivoli Food Hall har man Det Økologiske Spisemærke i guld, hvilket betyder, at 90-100% af maden er økologisk, og det skorter heller ikke på ambitionen i Lyngby. ”Vi ønsker, at den mad vi serverer, skal være af højest mulig kvalitet, og derfor går vi efter at få guld-spisemærket i Lyngby også. Det tager dog mindst tre måneder at blive godkendt til Spisemærket, så vi må væbne os med tålmodighed, men det er vigtigt for os - især fordi vi ved, at det er et kvalitetsbevidst publikum vi møder i Lyngby, og det skal vi honorere,” siger Katrine Bjerg Sørensen.

/sig

Publiceret 16 August 2019 11:45