Smuk ser den ud. Desværre er store dele af bygningen ramt af skimmelsvamp.

Smuk ser den ud. Desværre er store dele af bygningen ramt af skimmelsvamp.

Til salg: Vil du købe det gamle landbrugsmuseum på Kongevejen?

Så skal du være klar til at lægge et trecifret millionbeløb til renovering. Lyngby-Taarbæk Kommune har ikke råd til selv at renovre bygningen og derfor leder de nu efter en interesseret køber

Lokale kræfter har haft hede drømme om at omdanne den ikoniske bygning til kulturhus, og Lyngby-Taarbæk Kommune har også haft gang i reelle forhandlinger om at sælge bygningen til interessenter, der ville etablere en international skole.

Men det lader til, at kommunen nu ser sig om efter andre løsninger. I en pressemeddelelse skriver man, at de smukke gamle bygninger over for Frilandsmuseet udbydes til salg i efteråret 2019.

Bygningen har et megt fint lysindfald.

Bygningen har et megt fint lysindfald.

Udbuddet vil bl.a. forudsætte, at det tidligere Landbrugsmuseum og Virumgaard renoveres og bevares i forbindelse med den fremtidige anvendelse. Kommunalbestyrelsen ønsker, at de kommende aktiviteter på stedet er orienteret mod borgerne.

I den forbindelse siger borgemster Sofia Osmani :

"Da vi i sin tid købte ejendommene, var det med henblik på en kommunal anvendelse. Siden har det vist sig, at bygningerne er i så dårlig stand, at det vil koste et trecifret millionbeløb at sikre dem."

Smukt ser det ud. Desværre er bygningens stand i en elendig forfatning.

Smukt ser det ud. Desværre er bygningens stand i en elendig forfatning.

"Da vi jo er underlagt et anlægsloft, vil en investering i bygningerne betyde, at andre projekter - som fx renovering af skoler eller daginstitutioner, skal droppes. Og sådan kan vi naturligvis ikke prioritere - og slet ikke når bygningen har vist sig mindre egnet til at huse kommunale kerneopgaver. Derfor har vi valgt at sætte bygningerne til salg. Håbet er, at der findes en lidt filantropisk køber, der kan se et potentiale i bygningerne og deres særlige historie, selvom de hverken kan nedrives eller ombygges til boliger. Bygningerne vil nemlig blive solgt med et krav om, at de bevares og bliver en aktiv del af byen, så borgere og andre også får glæde af dem," siger borgmesteren.

Stueetagen.

Stueetagen.

I forbindelse med udbuddet indgår også byggemuligheder, så det samlede areal - inklusive de bygninger der bevares - bliver på op til 15 000 kvm. Der bliver mulighed for at bygge op til 2½ etage i højden med et arkitektonisk præg som skaber sammenhæng til den kulturarv, som de to bygninger repræsenterer.

Kommunen erhvervede bygningerne i 2014 og har undersøgt forskellige anvendelsesmuligheder. Der er blandt andet undersøgt mulighederne for etablering af en international skole påstedet, men dette har ikke været muligt, så derfor udbydes bygningerne nu til salg.

Der er stadig mange sjove og dekorative detaljer rundt omkring i bygningen.

Der er stadig mange sjove og dekorative detaljer rundt omkring i bygningen.

Udbuddet forventes offentliggjort inden udgangen af 2019. /sig

Publiceret 01 August 2019 11:45