16-årige Maurits Kjærgaard er klar til at tage det helt store spring ud i Europa. Foto: Fodboldbilleder.dk

16-årige Maurits Kjærgaard er klar til at tage det helt store spring ud i Europa. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Største spillerhandel i 20 år: Så mange millioner tjener Lyngby Boldklub på Maurits Kjærgaard

Med salget af Maurits Kjærgaard til Red Bull Salzburg kan Lyngby Boldklub se frem til en check på 20 millioner kr.

Af
Mikael Østergaard

fodbold I foråret spillede Maurits Kjærgaard på Lyngbys U17-hold, fremover skal han optræde for Red Bull Salzburg FC.

Det er situationen, efter at Lyngby Boldklub har solgt det 16-årige stortalent til den østrigske mesterklub i en handel, der ifølge Ekstra Bladet indbringer Lyngby 20 millioner kroner her og nu – og ekstra 10 millioner i bonus, hvis Maurits Kjærgaard ender som en fuldtræffer.

Transfersummer er en af de største i Lyngby Boldklubs historie, og man skal helt tilbage til salget af Carsten Fredgaard og Claus Jensen til engelsk fodbold for at finde lignende handler.

“Selvom det altid er vemodigt at sige farvel, så er det en stor dag for os i Lyngby Boldklub, at ’Mau’ nu får chancen i et fantastisk setup i Salzburg”, fortæller sportschef Birger Jørgensen, der ikke vil ud med prisen for det unge talent, men godt tør afsløre, at De Kongeblå med salget har været tæt på at sætte klubrekord:

“Vi har det seneste år skærpet vores profil som talentudviklingsklub, og salget af Maurits er en klar milepæl for os. Salget er helt i tråd med vores strategi om også at kunne udvikle og sælge spillere direkte fra akademiet, og Maurits er skoleeksemplet på et talent, som har potentialet til at gå hele vejen. Dette afspejler sig også i transferbeløbet, der er det største salg, vi har lavet i 20 år, og som med de fremtidige indtægtsmuligheder, der ligger, har potentiale til at blive det mest lukrative salg nogensinde”, siger Birger Jørgensen.

Publiceret 10 July 2019 10:30