Torsdag blev det fejret, at man har nået toppen af byggeriet. Foto: Pernille Borenhoff

Torsdag blev det fejret, at man har nået toppen af byggeriet. Foto: Pernille Borenhoff

Rejsegilde på BaseCamp i Sorgenfri

Om godt et års tid, står BaseCamp klar til indflytning. Torsdag var der rejsegilde og rundvisning for naboer og samarbejdspartnere

Af
Pernille Borenhoff

Dannebrog vajede mod en knald blå himmel. Party-teltet var rejst, og der var lune flæskestegsburgere og kolde vand, da BadeCamp 6. juni inviterede til rejsegilde på byggeriet BaseCamp på Skovbrynet.

Et nyt og helt anderledes byggeri er ved at tage form. Hvad man som bilist på Lyngbyvejen givetvis har kunnet konstatere. Og går det efter planen - lige nu holder tidsplanen trods visse startvanskeligheder - vil 639 studieboliger stå klar til indflytning om et års tid. Et par måneder derefter vil 147 boliger til ældre borgere og fx udenlandske forskere være klar. Det fortalte udviklingsdirektør Lars Hagstrøm, BaseCamp.

Betagende udsigt fra toppen af den runde bygning. Foto: Pernille Borenhoff

Betagende udsigt fra toppen af den runde bygning. Foto: Pernille Borenhoff

”Rejsegildet markerer, at vi nu har nået toppen på et unikt og anderledes projekt. Et byggeri som dette kræver både vedholdenhed og dedikation. Og jeg synes, at det vi har nået, bærer præg af at alle, der arbejder med projektet kan lide det de laver. Det kommer til at blive en unik bygning, som gives til de kommende beboere, til området her og til Lyngby-Taarbæk Kommune,” sagde han blandt andet i sin tale til de mange fremmødte håndværkere, naboer og samarbejdspartnere.

Byggeriet har vundet prisen ”Årets Projekt” uddelt af Estate Media. Men at bygge så anderledes kan være noget af en udfordring, forstod man på regionschef hos Max Bögl, Michael Cohen, der talte på vegne af entreprenørerne.

”Byggeriet har jo meget speciel arkitektur tegnet af Lars Gitz Arkitekter. Mange skrå vinkler, overgange, som giver en masse komplekse problemer og mange udfordringer først for arkitekterne og så for ingeniørerne og efterfølgende hos vores entreprenører. Det har Ikke altid har været lige nemt, men I har hele vejen igennem skabt et konstruktivt samarbejdet,” sagde han.

Sådan kommer det færdige byggerie til at se ud. Credits: Lars Gitz Architects

Sådan kommer det færdige byggerie til at se ud. Credits: Lars Gitz Architects

Arkitekter og bygherrer har tænkt meget i fællesskab. Og det udmynter sig i mange fælleskøkkener og fællessum både i den runde bygning og udenfor.

På taget af den slangeformede bygning, der starter i en etage og ender i den runde bygning er på seks etager, beplantes græs og sukkulenter. Og her kommer urtehaver og plads til fælles samvær for de studerende. På taget vil der desuden være en 700 meter lang gangsti. I øvrigt er der herfra en fascinerende udsigt over store dele af kommunen, ligesom man her sidder i første parket til at se solnedgang over Lyngby Sø.

Læs mere om byggeriet her: https://basecampstudent.com/da/lokationer/danmark/lyngby/

Publiceret 13 June 2019 11:00