Skolebørnene vil på den anden side af sommerferien få øje på kortere skoledage. Arkivfoto: Lars Schmidt

Skolebørnene vil på den anden side af sommerferien få øje på kortere skoledage. Arkivfoto: Lars Schmidt

Lyngby-Taarbæks skoleelever kan gå på ferie med udsigt til kortere skoledage næste år

Efter sommerferien bliver skoledagene kortere for eleverne i 0. til 9. klasse. Det har kommunalbestyrelsen i Lyngby besluttet

Af
Lars Schmidt

SKOLEN De behøvede ikke gøre det, politikerne i kommunalbestyrelsen. Alligevel besluttede de på deres seneste møde at give kommunens folkeskoleelever en god gave at gå på sommerferie på.

Til august, når de kommer tilbage efter ferien, kommer de nemlig tilbage til mærkbart kortere skoledage. Eleverne fra 0. til og med 3. klasse skal gå 2,25 timer kortere i skole hver uge fra det kommende skoleår. Eleverne i 4. til 9. klasse for en to timer kortere uge at gå i skole i.

Det var Folketingets beslutning i starten af maj om at ændre folkeskoleloven, der muliggjorde, at kommunalbestyrelsen nu kan lege julemand i sommermånederne.

"Vi har på tværs af partierne været enige om at afkorte skoledagens længde. Og det har vi været, lige siden folkeskolereformen blev indført," siger borgmester Sofia Osmani til Det Grønne Område - og forklarer om baggrunden for ændringen af skoledagenens længde:

"Vi har den holdning, at vores elever ikke nødvendigvis lærer mere af at være fysisk på skolen i flere timer. Man bliver en dygtigere elev af at få noget undervisning med et højt kvalificeret indhold. Og så synes vi, at det er vigtigt, at børn har et fritidsliv, hvor de også kan få sociale relationer, som ikke er en del af skolelivet. Det lærer de også af."

Politisk har der dog været uenighed undervejs i behandlingen af sagen. Et forslag om, at afkortningen af skoledagen og den dermed øgede tid i SFO og klub skulle finansieres af øget forældrebetaling, blev i børne- og ungdomsudvalget stemt hjem af et flertal.

Men da sagen nåede til kommunalbestyrelsen, faldt forslaget. Finansieringen kommer til at ske inden for den økonomiske ramme, som børne- og ungdomsudvalget råder over.

Publiceret 12 June 2019 11:00