Måske en af fremtidens cykelstjerner skal findes i dette felt. Der var stor opbakning til børnecykelløbet.

Måske en af fremtidens cykelstjerner skal findes i dette felt. Der var stor opbakning til børnecykelløbet.

Klar til at køre gadeløb igen

Cykelløbet i Lyngby var en kæmpe logistisk opgave, der endet med at gå op i en højere enhed. Løbschef Lars Michaelsen er glad og stolt

Det var et kæmpe arbejde og der var mange brikker, der skulle falde på plads, da der den sidste weekend i maj skulle køres gadeløb i Lyngby i anledning af Lyngby CCs 100 års jubilæum.

Men løbschef Lars Michaelsen er her et par uger efter løbet en lettet og glad mand.

“Med udgangspunkt i de fantastiske rammer som Kongens Lyngby byder på, synes jeg vi lykkedes med at få sammensat en interessant rute, som både ryttere og tilskuere tog godt imod. Jeg er imponeret over det fremmøde der både var blandt deltagerne og tilskuerne. Ikke mindst i betragtning af, at der ikke har været afholdt gadeløb i Lyngby de seneste 20 år og det faktum at arrangementet blev afholdt midt i Kristi Himmelfarts ferien,” siger Lars Michaelsen i en pressemeddelelse, hvor han også roser de sponsorerer og frivillige, der bakkede op om projektet.

"Uden dem var dette cykelløb aldrig blevet til noget”.

Populært børneløb

Noget af det bedste ved dagen var i følge Lars Michaelsen at børneløbet trak så mange deltagere.

“Jeg talte med flere børn og deres forældre, der alle var meget begejstrede. Det har været en stor sag for mig at kunne give børnene tilbuddet om, at møde op og cykle på en sikker og afspærret rute i forbindelse med dette arrangement, så når nu muligheden var tilstede for at cykle på samme rute som de professionelle og de bedste danske A-ryttere, skulle børnene selvfølgelig have tilbuddet," siger Lars Michaelsen.

" Det har været en kæmpe succes, og hvis bare en af de mange deltagende børn begynder at køre cykelløb, så kan det tænkes at en af fremtidens stjerner – som en ekstra bonus – kan fortælle, at det hele startede i Lyngby”.

Mod på mere

Hos deltagerne i det professionelle felt var der også begejstring.

“Det var ganske enkelt et rigtigt godt arrangement. Super fedt at køre cykelløb i centrum af Lyngby og fedt at så mange mødte frem på dagen. Det kan Lyngby godt være stolte over”, lyder det fra den danske mester Michael Mørkøv, der fik spurtet sig ind på løbets tredjeplads.

“Vi mangler gadeløb her på Sjælland, så Lyngby skal være stolte over at været værter for sådan et arrangement. Jeg kommer gerne igen en anden gang”, supplerede Matti Breschel fra det amerikanske Team EF Education First, der blev nr. ni efter at have kørt imponerende aggressivt det meste af løbet.

Fed følelse

Casper Folsach fra det danske Coloquick Cycling leverede en suveræn indsats med solokørsel over store dele af løbet og sejrede suverænt.

“Det var en enorm fed følelse at køre i Kongens Lyngby. Der var masser af tilskuere og det var en fed rute, hvor man bare kunne træde igennem uden at bekymre sig om modkørende biler. Specielt opløbet på hovedgaden var rigtigt godt med brostenene. Det er fedt at køre foran en masse mennesker i byen i stedet for uden på en mark”, sagde vinder Casper Folsach./sig

Publiceret 12 June 2019 08:00