Stor konservativ glæde oven på valget, fra venstre: Rasmus Jarlov, borgmester Sofia Osmani og partfiformand Søren Pape Poulsen.

Stor konservativ glæde oven på valget, fra venstre: Rasmus Jarlov, borgmester Sofia Osmani og partfiformand Søren Pape Poulsen.

Tredoblede sine stemmer: Jarlov taknemmelig for rigtig flot valg

Rasmus Jarlov, der om mindre end en måned flytter til Virum, tredoblede sine personlige stemmer og glæder sig over et flot, konservativt valg. Men er ked af, at landet ser ud til at få en socialdemokratisk regering.

Af
Lars Schmidt

FV19 Den konservative spidskandidat i Lyngbykredsen, nu tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov, er taknemmelig for det fine valg, som både han og partiet fik.

Konservative fordoblede sit mandattal. Jarlov tredoblede sit stemmetal både i Lyngby og storkredsen som sådan.

Rasmus Jarlov var den politiker, der scorede højst i Lyngby, hvor han fik 2.705 personlige stemmer. Alt i alt fik han i hele storkredsen 10.270 stemmer - mod 3.419 i 2015.

Men selv om valget gik fornemt både for ham selv og partiet, så ser han tilbage på det med blandede følelser. For han er ked af, at valget ser ud til at ende med en socialdemokratisk regering. Men han er afslappet med, at han ikke længere skal være minister, selv om han gerne ville have gjort sit arbejde helt færdigt.

"Jeg er meget taknemmelig for det valg, jeg har fået. Jeg glæder mig meget til fortsat at repræsentere Lyngby i Folketinget," siger Rasmus Jarlov til Det Grønne Område:

"Jeg tror, at det er et resultat af dels, at det er en borgerlig kommune, og dels et resultat af, at jeg har engageret mig meget i lokale sager, som har betydning for Lyngby-Taarbæk: jeg er imod letbanen, for lavere boligskatter, bedre adgangsforhold på Helsingørmotorvejen og flere penge til Frilandsmuset. Det kan folk godt have lagt mærke til."

Ministerposten

Rasmus Jarlov sidder dog tilbage med blandede følelser, fortæller han:

"Ja, det gør jeg. Partiet fik et rigtig flot valg. Vi er jo glade for at være fordoblet, men vi er kede af, at det ser ud til at ende med en socialdemokratisk regering. Vi havde håbet, at det var gået bedre i den blå lejr."

Jarlov var erhvervsminister i et år. En tid, han nu ser tilbage på med glæde:

"Jeg har det meget afslappet med, at jeg mister min ministerpost. Den røde blok har ført i lang tid, så det røde flertal har jeg haft tid til at vænne mig til," sier han:

"Jeg har været minister i et år, og jeg har været taknemmelig for at være det. Men jeg er ikke groet så meget fast i rollen. Jeg har nået at få udrettet mange ting. Det, der har fyldt mest, er den økonomiske kriminalitet i finanssektoren, hvor det er lykkedes mig at lave to forlig om at stramme op omkring hvidvask. Jeg har gennemført en stor hovedstadsplan med 100 projekter i hele hovedstadsområdet. Og jeg har lavet en afbureaukratisering og synes i det hele taget, at jeg har nået meget på et år. Men jeg ville gerne have fulgt hvidvaskbekæmpelsen til dørs. Jeg ville gerne have været med til at implementere det," slutter Rasmus Jarlov.

Om mindre end en måned får han for alvor tilknytning til Lyngby. Her flytter han ind i et halvt dobbelthus i Virum.

Publiceret 11 June 2019 11:55