"Jeg har ikke et kæmpe apparat i ryggen til at føre valgkamp. Det var udelukkende båret af mig og mine frivillige, og jeg er virkelig taknemmelig for den hjælp, jeg har fået," siger nyvalgte Stinus Lindgreen. Foto: Martin Warming

Radikale fik Stinus Lindgreen i Folketinget

Partiets spidskandidat i Lyngbykredsen fik et flot valg - og havde en virkelig hård dagen-efter. For der gik mange meget lange timer, før optællingen af de personlige stemmetal lå klar.

Af
Lars Schmidt

FV19 Det kan godt være, at valgkampen var lang og hård. Men den var intet sammenlignet med de lange, lange timer torsdag, dagen efter valget.

Det stod tidligt klart, at Radikale ville få et mandat ekstra i storkredsen, men det var fintællingen, som skulle afgøre, hvem det ekstra mandat blev. Og det blev partiets spidskandidat i Lyngbykredsen, 38-årige Stinus Lindgreen.

Timerne var lange frem til kl. 17 torsdag, da det stod klart, at han med sine 1.746 personlige stemmer i storkredsen, heraf de 705 i Lyngby, blev valgt ind.

"Der var jo pauser på halvanden time undervejs, hvor der ikke tikkede stemmetal ind. Det var ikke til at holde ud. Men da så først lykønskningerne begyndte at strømme ind på sms ved 17-tiden, stod det klart," fortalte Stinus Lindgreen fredag morgen, da han sad i toget på vej til Christiansborg til sit første gruppemøde hos Radikale.

På dette tidspunkt vidste han ikke ret meget. Partileder Morten Østergaard havde ringet og lykønsket.

Stinus Lindgreen, der bor med familien i postnummer 2800, men i Gladsaxe, arbejder i det daglige som forsker i bioinformatik på Lundbeck. Senere fredag skulle han til møde på jobbet for at finde ud af, om han skal sige op eller søge orlov.

Helt overvældet

Da Det Grønne Område talte med Stinus Lindgreen fredag morgen, var helt ikke helt klart over, hvad der havde ramt ham. Men han var glad.

"Jeg er helt overvældet over, at det lykkedes. Jeg har ikke et kæmpe apparat i ryggen til at føre valgkamp. Det var udelukkende båret af mig og mine frivillige, og jeg er virkelig taknemmelig for den hjælp, jeg har fået," sagde han.

Han har altid stemt radikalt, men meldte sig først ind 2015:

"Jeg meldte mig i 2015 efter det forfærdelige valg, vi havde. Jeg har aldrig tidligere været partipolitisk aktiv, men jeg har altid stemt radikalt. Det er det parti, jeg altid har været mindst uenig med. Efter valget i 2015 meldte jeg mig ind for at støtte partiet, for det var det parti, der med Lidegaard havde truffet nogle vigtige beslutninger på klimaområdet."

I Folketinget vil Stinus Lindgreen søge at komme til at arbejde med de ting, han gik til valg på, forklarer han:

"Jeg vil bruge mit mandat til de tre ting, jeg er gået til valg på: forskning og uddannelse, sundhedsområdet og klimaområdet. Alle tre er områder, som jeg har arbejdet med som forsker, og som det er vigtigt at have en faglig viden på."

Privat er Stinus Lindgreen gift med Mirjam. Sammen har de børnene Elvi på syv åneder, Asta, der fyldte otte på valgdagen og Thore, der er 10 år gammel.

Publiceret 11 June 2019 15:45