"Jeg tror, den er lukket, og det har jeg det fint med," siger Simon Pihl Sørensen til Det Grønne Område. Foto: Signe Steffensen

Simon Pihl tror ikke på sin chance: "Den er lukket"

Viceborgmesteren tror ikke på, at han kommer i Folketinget efter socialdemokratisk tilbagegang.

Af
Lars Schmidt

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) kommer ikke i Folketinget. Den lille chance, der var, inden vælgerne gik til valg i morges, er blevet meget mindre efter den socialdemokratiske tilbagegang ved valget i dag.

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at Socialdemokratiet beholder sine fire mandater i Københavns Omegn. Og det betyder, at der ikke bliver plads til Simon Pihl Sørensen på det nye socialdemokratiske hold på Christiansborg.

Men det er først i morgen ved middagstid, at vi kender det fulde svar på, hvem der bliver medlem af Folktinget. Her vil fintællingen af stemmer nemlig være afsluttet.

"Det er positivt, at rød blok ser ud til at få en overbevisende sejr. Jeg har lidt svært ved at vurdere min egen chance. Jeg vil skyde på, at vi holder de fire mandater i omegnen. Med den tilbagegang ser jeg det for helt urealistisk, at jeg kommer ind," siger Simon Pihl Sørensen her til aften til Det Grønne Område:

"Jeg tror, den er lukket, og det har jeg det fint med. Jeg tager en for holdet. De vigtige kernepunkter for mig har været vanskelig at få igennem, og det har vi lidt under lokalt. Folk har ikke været i stand til at registrere, at vi er gået 100 procent ind i klimapolitkken," siger han og forklarer, at det er Socialdemokratiets udlændingepolitik, som har kostet partiet stemmer:

"Den politik, der virker i store dele af landet, og som Socialdemokratiet har taget på sig, virker ikke i vores område og i de store byer. Det er helt tydeligt. Jeg tror, at der er opbakning til en fast udlændinge- og inegrationspolitk, men når vi taler om Sjælsmark og Lindholm og lignende, taber vi terræn. Det gør vi i Nordsjælland, dele af Århus og København, mens der er fremgang andre steder i Danmark," forklarer Simon Pihl Sørensen:

"Det har stået klart ret længe. Jeg tilhører jo nok den fløj, som synes, at vi skal have en stram udlændingepolitik, men som også synes, at vi er gået for langt på en række strækninger. Det kan man se i vores områder. Det er det, der koster. Omvendt må man sige, at det virker rigtig meget mange andre steder. Det er den konsekvente politik, der gør et magtskifte muligt. Det er der ingen tvivl om. Det får bare vælgere i vores område til at trække mod Radikale og SF."

Publiceret 05 June 2019 23:54

SENESTE TV