Formand for Medieskolens besyrelse Dorete Dandanell og Medieskolen leder Jens Mortensen foran den karakteristiske blå bygning.

Formand for Medieskolens besyrelse Dorete Dandanell og Medieskolen leder Jens Mortensen foran den karakteristiske blå bygning.

Medieskolen flytter fra Lyngby til Gladsaxe

Flytningen sker som et led i den nye lov om Forberedende GrundUddannelse(FGU), hvor produktionsskoler og en række andre uddannelsestilbud samles i fæles enheder. Torsdag er der farvelreception

Af
Signe Steffensen

Det er en lidt vemodig stemning, der hersker i den karakteristiske blå træbygning på Firskovvej 4, der har huset Medieskolen de seneste 20 år. I sommerferien flytter skolen nemlig til Gladsaxe, hvor den bliver en del af en ny samlet Forberedende GrundUddannelse(FGU), for unge under 25 år.

Dorete Dandanell, der er formand for Medieskolens bestyrelse og Medieskolens leder Jens Mortensen havde ellers arbejdet på, at den nye FGU-uddannelse kom til at ligge i Lyngby, men i stedet bliver det Gladsaxe, der skal huse det nye uddannelsestilbud.

De er begge ærgerlige over, at det ikke lykkedes at bevare tilbuddet i kommunen, men overbevist om, at den nye uddannelse rummer masser af gode muligheder for at løfte de unge.

FGU Nord dækker først og fremmest kommunerne Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner. Men elever fra andre kommuner er også velkomne.

”Det kan godt være at næsten 85 procent af de unge i Lyngby-Taarbæk vælger de gymnasiale uddannelser, men der skal også være et tilbud til de sidste 15 procent, og det er da ærgerligt, at vi ikke længer har det indenfor kommunen,” siger formand for Medieskolens bestyrelse Dorete Dandanell. Men når ærgerlsen over, at skolen ikke kunne blive i kommunen har lagt sig, så glæder hun sig over det nye samlede uddannelsestilbud.

”Jeg tror at FGU uddannelsen bliver god for de unge,” siger hun.

Og ifølge Jens Mortensen, så er der nogle ting, der bliver meget lettere. I dag har skolen et samarbejde med VUC på Nybrovej, hvis en elev eksempelvis har brug for at forbedre en afgangskarakter. Men nu bliver det hele samlet under et tag, så de unge ikke skal møde op flere forskellige steder.

"Det betyder også, at hvis vi har en elev, der har siddet og sovet foran computerne en uge i træk og helt har mistet motivationen, så kan vi tilbyde vedkommende et alternativ, eksempelvis at komme ud og vedligeholde grønne områder eller prøve at male. Vi kan også fortsat sende dem ud i kortere praktikforløb, også på ungdomsuddannelserne, så de kan se, om det er noget for dem," siger Jens Mortensen

Generelt synes både Jens Mortensen og Dorete Dandanell at den nye model er god og i højere grad er gearet til at hjælpe de unge. I første omgang har de nye FGU’er fire år til at få det til at fungere og Dorete Dandanell håber bare på, at de økonomiske ressourcer følger med, så de fortsat kan bidrage til både en menneskelig udvikling og faglig dygtiggørelse.

Vigtigt netværk

Mediskolen i Lyngby startede oprindeligt som en afløser for 11. klasse på Lyngby-Taarbæk Ungdomsskole. I 2000 flyttede de ned på Firskvovvej, hvor de har ligget siden.

Udfordringen for Jens Mortensen lige nu ligger i at bevare de mange gode samarbejder Medieskolen har opbygget i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor virksomheder og foreninger har brugt skolen til en lang række forskellige grafiske opgaver.

”Vi har haft en meget stor opbakning her i Lyngby både politisk og fra vores bestyrelse. Vi har også haft et rigtig godt samarbejde med de andre uddannelsesinstitutioner i forbindelse med både Vidensby og Talenternes by. Det har været med til at skabe et unikt fagligt miljø, og det vil vi selvfølgelig forsøge at bære videre," siger Jens Mortensen.

At mange af Medieskolens elever er dygtige understrages af, at det er en af skolens elever, der står bag det nye logo for FGU, der blev udvalgt efter en åben konkurrence blandt både lærer og elever.

God rammer

Den nye grunduddannelse ligger på Gladsaxevej 315 godt 10 minnutters gang fra Gladsaxe trafikplads, så forbindelserne er gode, og i fremtiden kommer letbanen også til at stoppe lige ved siden af skolen.

Bygningen, der oprindeligt har huset et snedkeri er opdelt i mindre enheder, hvilket i følge Jens Mortensen giver gode muligheder for at bevare lidt af den intime stemning, der er på Medieskolen selvom skolen samlet set bliver meget større .

På Firskovvej skal den blå bygning inden længe sættes til salg Foreløbigt skal der være afskedsreception den 23. maj.

"Vi vil gerne sige ordentligt farvel til samarbejdspartnere og foreninger og især tidligere elever," siger Jens Mortensen

Den nye skole i Gladsaxe åbner officielt den 1. august.

Åbent hus

Torsdag d. 23. maj kl. 14 – 17.30 er der åbent hus på Medieskolen på Firskkovvej

Medieskolen Lyngby flytter og bliver en del af FGU Nord til august.

Medieskolen inviterer derfor til et sidste åbent hus på Firskovvej 4

Publiceret 22 May 2019 10:00

SENESTE TV