Kronprinsesse Mary åbner Forskningens Døgn i Lyngby. Her er hun ved et tidligere besøg i forbindelse med åbningen af Hempel kollegiet i Lyngby.

Kronprinsesse Mary åbner Forskningens Døgn i Lyngby. Her er hun ved et tidligere besøg i forbindelse med åbningen af Hempel kollegiet i Lyngby.

Kronprinsessen åbner Forskningens Døgn i Lyngby i morgen

Åbningen den 24. april af den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn” sker i år i Lyngby med besøg af kronprinsesse Mary, der er protektor for festivalen

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. Den startede i 2005, som en endagsbegivenhed og har siden vokset sig større og varer nu syv døgn. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag festivalen.

Kronprinsessen ankommer klokken 12.00 til Peter Lieps Hus i Dyrehaven og bydes velkommen af Anna Lin Lundsgaard fra DR Ultra. Herefter følger et interview med Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og en samtale om Lyden af Danmark mellem uddannelses- og forskningsministeren, professor Carsten Rahbek, Center fra Makroøkologi, Evolution og Klima, og bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Carlsbergfondet.

Målet med Forskningens Døgn er at give befolkningen muligheden for at komme tættere på forskningen, og forskerne muligheden for at vise befolkningen, hvad de arbejder med.

Åbningen af Forskningens Døgn går på skift rundt omkring i landet, hvor kronprinsesse Mary deltager som protektor.

I år er valget faldet på Lyngby, hvor byen er gået sammen om festivalen og kan præsentere et samlet program med over 15 forskellige arrangementer og events rundt omkring i byen, der alle står i videnskabens tegn på spændende og anderledes måder – og så forskellige steder som bl.a. Magasin, Microsoft, Lyngby Storcenter og DTU./sig

Publiceret 23 April 2019 11:45

SENESTE TV