"Stemningen er god, og det største problem er nogen gange at holde ro," siger Britta Nilsson, der i 30 år hver fredag har været frivillig turneringsleder på bridgeholdet i Rustenborghuset. I alle årene har Ellen Østergaard spillet med, og det var hende der havde indstillet til Ugens Buket. Foto: Pernille Borenhoff

Ugens buket: Blomster til 98-årig Britta, der er bridgeleder i Rustenborghuset

Britta Nilsson blev i fredags overrasket med Ugens Buket. Ellen Østergaard havde indstillet den energiske ildsjæl, der i 30 år har været frivillig turneringsleder

Af
Pernille Borenhoff

"Britta har været frivillig leder i cirka 30 år. Hun spiller selv med og er en fantastisk god bridgespiller og ofrer så sin tid på at lede hele holdet, hvor hun også underviser os i bridgens love. Da Britta for et par år siden var ude for et uheld, kunne hun ikke mere køre i sin bil, men straks købte hun en elektrisk fortovsvogn, som hun nu kommer kørende i hver fredag i alt slags vejr.

Og så kommer det fantastiske. Britta fylder 99 år i juni i år. Kort sagt: Britta er alle tiders gæve kvinde. Hun har fortjent en buket."

Sådan skrev Ellen Østergaard til Det Grønne Område. Og ja, selvfølgelig fortjener sådan en ildsjæl at blive overrasket med en buket farvestrålende tulipaner.

Omkring 20 bridgespiller møder fredag efter fredag klokken lidt før kl. i 10 i Rustenborghuset for at spille turnering. Inden da har Britta Nilsson fordelt kort og lagt turneringsplan, og det er hende, er efterfølgende regner ud, hvem der har vundet og dermed kan gå hjem med en flaske vin eller en æske chokolade.

Da Ellen Østergaard og Det Grønne Område troppede op i frokostpausen var der spontane klapsalver og glædeståre. Og det var tydeligt, at det ikke blot var Ellen Østergaard, der syntes, at Britta fortjente Ugens Buket.

"Jeg har spillet bridge, siden jeg var 17 år, og jeg kan slet ikke lade være. Heller ikke med at være turneringsleder. Jeg spiller tre gange om ugen i flere klubber her i Lyngby," siger Britta Nilsson.

At spille bridge giver ifølge hende både socialt samvær og hjernearbejde.

"Og det er aldrig for sent at gå i gang med at lære det," siger hun.

Ellen Østergaard startede med at spille bridge, da hendes mand døde i 1989.

"Jeg er helt bidt af det," siger hun.

Ifølge Ellen Østergaard er niveauet ret højt og alle går meget op i spillet.

"Men det sociale betyder også meget, og det største problem kan nogen gange være at hold ro. Det er også hygge og ikke bare konkurrence, " siger Britta Nilsson.

Alligevel kunne Det Grønne Område godt mærke, at taletiden var slut. For rundt omkring ved frokostbordene begyndte enkelte bridgespiller som heste i startbokse at røre på sig. Pausen var slut, og nu skulle man op til bordene for at spille de sidste 14 spil.

Publiceret 22 March 2019 11:30