"Når nu man alligevel skal grave de 100 år gamle kloakrør op og lægge nye, så giver det god mening, at man samtidig laver de nødvendige klimatiltag ved at fraseparere regnvandet fra kloakken," siger Sigurd Agersnap på baggrund af historien i Radio24syv. Foto: Lars Schmidt

Sigurd Agersnap: "Klimaet og ikke letbanen er skyld i ekstraregning"

De ekstra 100 mio. kroner kommer, fordi man har besluttet at klimasikre samtidig med, at man laver ledningsarbejde til letbanen.

Af
Lars Schmidt

LETBANEN Formanden for teknik- og miljøudvalget, Sigurd Agersnap (SF), mener, at Radio24syv rammer skævt med sin udsendelse og efterfølgende artikel på radioens hjemmeside om en stor ekstraregning til borgerne i Lyngby-Taarbæk på grund af letbanens ledningsarbejde.

I udsendelsen fortæller man, at ledningsarbejdet egentlig skulle have kostet 54 mio. kroner, men nu kommer til at koste 148 mio. kroner. Et beløb, som tørres helt og holdent af på forbrugerne i kraft øgede vandtakster.

Sigurd Agersnap udtalte sig i udsendelsen, men mener, at historien trænger til at blive nuanceret en del.

Ekstraregningen skyldes nemlig ikke letbanen, men at man i forbindelse med opgravningen til letbanen samtidig har valgt at klimasikre flere strækninger i kommunen.

"Artiklen fra Radio 24/7 burde nok nærmere have heddet, at klimaforandringerne giver Lyngby-borgere en ekstraregning på 100 mio. kroner. At give letbanen skylden er simpelthen misvisende. Det er rigtigt, at kloakarbejdet laves i forbindelse med anlægget af letbanen, men arbejdet handler altså om at klimasikre Lyngby bymidte og ikke om letbanen.”

Sigurd Agersnap synes, at netop den planlægning af arbejdet giver rigtig god mening. Han siger til Det Grønne Område:

"Når nu man alligevel skal grave de 100 år gamle kloakrør op og lægge nye, så giver det god mening, at man samtidig laver de nødvendige klimatiltag ved at fraseparere regnvandet fra kloakken. Det ville være helt tosset at flytte det ene rør nu, for så at grave vejen op igen om få år.”

Ifølge Agersnap er det ikke kun omkring letbanen, at man er nødt til at klimasikre. Stadigt mere ekstremt vejr og store nedbørsmængder giver udgifter til klimasikring over hele kommunen:

"Lyngby-Taarbæk Forsyning bruger mange penge på at klimasikre hele kommunen. Forsyningen har projekter omkring Virum Parken, i Badeparken og på tegnebrættet i Lundtofte, i Bondebyen og ikke mindst med Fæstningskanalen. Det koster en del penge, men det er altså helt nødvendigt, hvis vi i fremtiden skal undgå vand i kældrene og kloakvand på vejene," siger han.

Publiceret 13 March 2019 10:30