En sauna er på vej i Taarbæk Søbads lokaler ved badebroen i Taarbæk. Arkivfoto: Signe Steffensen

En sauna er på vej i Taarbæk Søbads lokaler ved badebroen i Taarbæk. Arkivfoto: Signe Steffensen

Vinterbaderne ind i varmen: Taarbæk Søbad får lov til at renovere og bygge sauna

Et gammelt ønske går i opfyldelse for Foreningen Taarbæk Søbad, som selv har samlet penge sammen til en sauna

Af
Mikkel Brøgger Petersen

BADNING Siden stiftelsen i 2011 har Foreningen Taarbæk Søbad ønsket sig en sauna. Og det ønske går nu i opfyldelse.

Kommunalbestyrelsen har godkendt, at foreningen kan renovere bygningerne ned til stedets famøse badebro. Og i forbindelse med renoveringen altså også bygge en sauna til glæde for foreningens cirka 250 medlemmer, der i fremtiden kan trippe op fra Øresunds vinterkolde vand og en tur i sauna.

"En masse af vores medlemmer vil gerne i sauna, så det er for at imødekomme det ønske, at vi har arbejdet for at få den," siger bestyrelsesmedlem Inge Heilesen.

Pengene har foreningen selv måtte finde, og ved indsamling og fondsmidler har man nu de 350.000 kroner, som projektet kræver.

"Havde vi ikke selv fundet pengene, havde vi aldrig fået saunaen, for kommunen vil ikke betale til det. Og det har desuden været en lidt langsommelig sagsbehandlingsproces," siger hun.

Måske plads til flere

Ligesom med stort set alle vinterbadeklubber langs Øresund er der også hos Taarbæk Søbad stoppet for optag af flere medlemmer, da man er fuldt booket, fortæller Inge Heilesen.

"Så saunaen er altså ikke for at tiltrække flere medlemmer," siger hun.

Foreningen har medlemmer, der kommer helt fra Herlev og Søborg og en ældre herre, som hver morgen tager toget fra Østerbro ud for at hoppe i vandet.

Foreningen vil derfor se, hvor meget kø, der så at sige bliver til saunaen, og derefter vurdere, om foreningen kan rumme flere medlemmer.

Selv om man umiddelbart skulle mene, at en tur i sauna efter en dukkert i det kolde vand, så er det alligevel ikke alle, der kommer til at benytte saunaen.

"Jeg vil skyde på, at 75-80 procent af medlemmerne kommer til at bruge saunaen. Jeg skal nok ikke bruge den, for jeg kan ikke lide at gå i sauna, for jeg mister stemmen. Det, synes min mand, er meget sjovt, men det gør jeg ikke. Men jeg skal da prøve den, og det kan da godt være, at jeg begynder at bruge den.

Publiceret 18 January 2019 19:00