Et netværk af bakterier. Forskningsdirektør Claus Crone Fuglsang fra Novozymes i fuld gang med at illustrere hvordan bakterier lever med hinanden i fællesskab.

Et netværk af bakterier. Forskningsdirektør Claus Crone Fuglsang fra Novozymes i fuld gang med at illustrere hvordan bakterier lever med hinanden i fællesskab.

Forskningsdirektør underviste 6. klasse:”Ja, jeg er måske lidt en nørd, men nørder og naturvidenskab er jo også sejt”

Det var intet mindre end forskningsdirektøren fra Novozymes,der trådte til som lærer for én dag for at nørde enzymer med 6. klasse på Trongårdskolen

Af
Signe Steffensen

Læring Det er ikke hver dag, at man får mulighed for at blive undervist i bakterier af Novozymes’ forskningsdirektør. Men det var, hvad eleverne i 6. klasse på Trongårdsskolen i Lyngby fornyligt fik lov til at prøve.

”Naturen er fantastisk, og i Novozymes vil vi gerne inspirere børn og unges interesse for biologi og naturvidenskab,” siger forskningsdirektør Claus Crone Fuglsang fra Novozymes i en pressemeddelelse.

”Biologiske løsninger som bakterier og andre mikroorganismer, og de enzymer de producerer kan bruges til at mindske C02-udslippet og reducere brugen af kemikalier i de processer vi bruger i landbrug, fødevareproduktion, vaskepulver og meget mere. Det synes jeg er sejt, og jeg også synes børnene udviste stor entusiasme”.

Forskningsdirektøren havde blandt andet medbragt forskellige farver garn, der skulle illustrere, hvordan bakterier lever med hinanden i fællesskab, og de viklede garn rundt, så klassen blev hurtigt til et stort netværk af ”bakterier”, mens eleverne forklarede det de vidste om bakterier og fik svar på spørgsmål om bakterier.

”Ja, jeg er måske lidt en nørd, men nørder og naturvidenskab er jo også sejt,” siger Claus Crone Fuglsang fra Novozymes.

Undervisning af morgendagens forskere

Forskningsdirektøren er dog langt fra den eneste fra Novozymes, der har taget lærergerningen på sig for en dag. I løbet af efteråret har flere medarbejdere fra Novozymes været biologiundervisere for folkeskoleklasser på Sjælland. Det er sket som et led i det initiativ, Novozymes kalder "Teach For Tomorrow".

Novozymes bliver i øvrigt snart nabo til Trongårdskolen i Lyngby. I løbet af 2019 flytter ca. 800 medarbejdere fra Novozymes ind i det nye Innovations-Campus, som firmaet er i gang med at opføre ikke langt fra Trongårdsskolen./sig

Publiceret 15 December 2018 11:45

SENESTE TV