Arkivfoto

Arkivfoto

Politiet sparkede dør ind til afkræftet, ældre kvinde: Godt naboskab reddede hendes liv

En opmærksom sørgede for, at politiet fik sparket døren ind og fik reddet ældre kvinde

Af
Mikkel Brøgger Petersen

POLITI 9. december fik Nordsjællands Politi en anmeldelse fra en kvinde i Lyngby, som var bekymret for sin ældre nabo, da naboen hverken var til at se eller komme i kontakt med.

Kvinden havde bemærket, at gardinerne til naboens hjem var trukket for, selvom solen var stået op nogle timer forinden. Anmelderen gik derfor over og bankede på for at undersøge sagen, men da der ikke blev svaret, valgte hun at kontakte Nordsjællands Politi.

"Da vi ankom til adressen, satte vi øret til brevsprækken, og da roen omkring os havde indfundet sig, kunne vi høre en besværet vejrtrækning og et sagte 'hjælp' fra den anden side af døren. Normalt afventer vi en låsesmed, hvis vi skal lukke os selv ind i andres hjem, men i denne situation havde vi ikke megen tid, og vi vurderede derfor, at vi hellere måtte sparke døren ind per omgående," skriver Nordsjællands Politi på sin Facebook-profil og fortsætter:

"Vi fik forceret døren, og inde i lejligheden fandt vi beboeren liggende på gulvet, stærkt afkræftet, kold og ude af stand til selv at rejse sig. Vi fik straks fat i en ambulance, og den ankom kort efter og kørte den 89-årige forkomne kvinde til kontrol på sygehuset."

"Det var på et hængende hår, at naboen blev fundet i live, og æren for det skal primært tilskrives den opmærksomme nabo, som i vores øjne fortjener en hyldest. Hun udviste en sjælden set opmærksomhed og hensyntagen over for sine medmennesker, som de fleste af os kan lære noget af. Bravo," lyder det fra Nordsjællands Politi, hvilket Det Grønne Område istemmer sig.

Publiceret 12 December 2018 15:43

SENESTE TV