"Vi kan og skal stille krav om et fælles ansvar for Danmark. Vi skal værne om de danske værdier. Vi bør tage hånd om, og have overskud nok til, at hjælpe hinanden," siger Charlotte Munch om sine grundværdier. Foto: Lars Schmidt

Afløser fyret kandidat: Charlotte Munch er Venstres nye kandidat til Folketinget

Kommunalbestyrelsesmedlem Charlotte Munch fra Hvidovre afløser Jakob Engel-Schmidt. Hun blev valgt uden modkandidat

Af
Lars Schmidt

FV19 Nu er også Venstre i Lyngby-Taarbæk klar til næste års folketingsvalg. Torsdag af fik partiet nemlig en ny kandidat efter at have været uden i mange måneder.

51-årige Charlotte Munch blev valgt uden modkandidater.

Charlotte Munch er en rutineret lokalpolitiker, som nu også prøver lykken i Folketinget. Hun er medlem af kommunalbestyrelsen i Hvidovre, hvor hun er formand for børne- og ungeudvalget og medlem af både socialudvalget og byg- og planudvalget.

"Jeg er er ovenud tilfreds med valget og glæder mig til at følge Charlotte i valgkampen. Vi har fået en stærk kandidat, og sammen er vi klar til at kæmpe for frihed og fællesskab," siger Venstres formand i Lyngby-Taarbæk, Lis Coskun Laursen.

Job og fritid

Venstres nye folketingskandidat er gift med Poul, og sammen har de to voksne børn.

Hun er uddannet blomsterdekoratør hos Erik Bering og har efterfølgende arbejdet freelance i omkring 17 år, hvor hun dels har arbejdet for Erik Bering i Gilleleje for House of Flowers i København, hos Margit Engen og på hotel D´angleterre.

"I mine helt unge dage, tog jeg også uddannelsen som klinikassistent, og det er faktisk denne uddannelse jeg har bygget lidt videre på, og som jeg i mit sidste job har udført," fortæller hun.

I Hvidovre Kommune er hun med i handicaprådet, integrationsrådet, almenboligudvalget, og i erhvervskontaktrådet for Hvidovre. Og hun har været aktiv som frivillig idrætsleder, fortæller hun:

"Jeg har siddet som ungdomsformand i Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub og været næstformand på HVR, som er en rideklub i Hvidovre."

Der var blomster fra Venstres lokale formand, Lis Coskun Laursen (th.) til partiets nye folketingskandidat, Charlotte Munch. Foto: Lars Schmidt

Der var blomster fra Venstres lokale formand, Lis Coskun Laursen (th.) til partiets nye folketingskandidat, Charlotte Munch. Foto: Lars Schmidt

Mærkesagerne

Politisk startede Charlotte Munch med at have socialområdet som mærkesag.

"Hvorfor stod forældre alene, når deres børn havde fået en diagnose. Hvem skulle gribe dem? I dag, hvor jeg er mere inde i de forskellige områder, mener jeg stadig, at vi bør have en form for hjælpegruppe til forældre, der enten står med et handicappet barn, eller en sorggruppe for forældre, der har mistet et barn. Jeg arbejder derfor, på lokalpolitisk niveau, på at få oprettet begge grupper," forklarer hun:

"Jeg vil endvidere arbejde for en bedre struktur vedrørende udligningen og en forståelse for, at der er stor forskel på leveomkostninger i de forskellige kommuner. Som det er nu, er det ganske enkelt for ukritisk."

Om hendes grundværdier siger hun:

"Vi kan og skal stille krav om et fælles ansvar for Danmark. Vi skal værne om de danske værdier. Vi bør tage hånd om, og have overskud nok til, at hjælpe hinanden."

Publiceret 11 December 2018 15:00

SENESTE TV