Jeppe Tønsberg blev hyldet ved præsentationen af Lyngby-Bogen 2018.

Jeppe Tønsberg blev hyldet ved præsentationen af Lyngby-Bogen 2018.

Farvel med stående ovation: Jeppe Tønsbergs sidste årbog

Historisk-Topografisk Selskab var vært, da Lyngby-Bogen 2018 blev præsenteret. Og det blev samtidig et farvel til Jeppe Tønsberg, der i 40 år har arbejdet med bogen

Af
Pernille Borenhoff

Der var fuldt hus, da Historisk-Topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune for nylig var vært ved præsentationen afLyngby-Bogen 2018. Det skete i Fennebergsalen på Stadsbiblioteket.

Dels er årets tema - musiklivet i Lyngby med vægt på 1960' ernes lokale pigtrådsgrupper og jazzmusikken omkring Lyngby Jazzklub i Templet - populært, og dels fordi foreningen ved denne lejlighed sagde farvel til Jeppe Tønsberg, der med dette års Lyngby-Bog slutter sit virke for selskabet, som han har arbejdet for i 40 år, siden han i 1978 blev redaktør af Lyngby-Bogen.

"Vi kan sige, at for dig, Jeppe, blev Lyngby-Taarbæks historie din skæbne: som student på biblioteket, som historiestuderende og senere som Ph.D. -studerende, hvor din afhandling drejede sig om Brede Værk, som arkivar og leder af stadsarkivet i mange år, som forfatter til et utal af artikler i Det Grønne Område, som rådgiver for kommunen i historiske spørgsmål og som inspirerende, sjov og vidende guide på masser af ture rundt til kommunens mange herlige steder," sagde Dorete Dandanell, formand for Historisk-Topografisk Selskab.

Jeppe Tønsberg blev efterfølgende hyldet med et langt taktfast bifald og stående ovationer.

Publiceret 07 December 2018 19:00

SENESTE TV