Debat: Vær med til at bekæmpe støjen fra motorvejen

Af
Pia Toft

Christoffers Allé 81

2800 Lyngby

På vegne af støjplagede borgere:

Den 7. november åbnede jeg min hoveddør og sendte mine børn i skole, som jeg gør de fleste morgener. Denne morgen blev jeg mødt af LARM fra motorvejen, som ellers ligger 250 m væk herfra. Det var bestemt ikke usædvanligt med denne larm, men denne morgen fik jeg bare nok.

Jeg har boet i mit hus i 20 år og har indtil for få år siden ikke været plaget af støj fra motorvejen. Vi har indtil for ganske nyligt kunnet sove med åbne vinduer og blive vækket med fuglefløjt tidligt om morgenen. Nu kan jeg ikke engang sove med lukkede vinduer. Når en lastbil kører forbi ude på motorvejen, kan den høres i laaaang tid, meget længere tid, end det tager lasbilen at køre forbi, fordi lyden bliver kastet rundt mellem vej, støjværn og andre hårde overflader.

Da vejdirektoratet i sin tid udvidede motorring 3 (MR3), lovede de, at vi ikke ville blive mere generet af støjen fra vejen.

Kan de ikke stilles til ansvar nu hvor de bestemt ikke holder, hvad de lovede?

Skal den støjdæmpende asfalt, de lagde på for ca. 8 år siden, ikke fornys, når den er slidt af?

Kunne vi få opsat støjabsorberende støjværn op, så lyden bliver dæmpet og ikke bare kastet rundt?

Kunne vi få hastigheden sat ned på MR3? Hvis ikke i alle timerne, så bare om natten?

Vi har flotte store lysskilte sat op ude på MR3, de kunne sagtens bruges til at regulere hastigheden til glæde for mange, der ligesom jeg er plaget af larmen.

Så denne morgen skrev jeg en mail til Lars Løkke og Mads Fuglede, da jeg havde set dem i en video, stå ved MR3 og tale om den tiltagende larm.

Jeg forventede egentligt ikke at få svar, men måtte bare af med mine bekymringer og håbede selvfølgelig på svar.

Mads Fuglede svarede mig allerede dagen efter, at han gerne ville have et møde med mig.

Herefter er der sket meget. Vi holdt vores møde. Jeg fik uddelt flyers i mine "naboers" postkasser og indkaldte til borgermøde hjemme hos mig. Jeg gik sågar til byrådsmøde og stillede dem spørgsmål til, hvad de gør ved den stigende støj fra MR3.

Alle disse tiltag resulterede i et borgermøde med ca. 30 støjramte beboere, tre lokalpolitikere fra Gladsaxe Kommune (Serdal Benli, Pia Skou og Claus Wachmann) og Mads Fuglede og omtale i TV2 Lorry og oprettelsen af en Facebook gruppe: Bekæmp Støjen Fra Motorvejen

Trafik-mafiaen på Christiansborg med blandt andet Serdal Benli, Morten Bødskov, Ole steffensen, Mikkel Dencker og Mads Fuglede vil gerne have så mange opråb som muligt fra os borgere, så de kan bruge vores stemmer til at blive hørt i kampen mod støjen i boligområderne.

Derfor er mit ønske med dette læserbrev, at I vil hjælpe med at råbe op, så vi til sidst er så mange, der råber, at vi bliver hørt og der bliver gjort noget for at fjerne støjen. Der er så mange måder det kan gøres på og det kommer ikke til at koste samfundet mere. Vi kan spare penge på, at vi ikke bliver syge af støjen. Boligskatterne bliver højere for os der bor her, når støjen bliver fjernet, så på den måde betaler vi selv udgifterne. At få farten sat ned, specielt om natten, koster ingenting, ligesom at få folk til at købe støjsvage dæk. Så råb op! Hjælp os, der er blevet fanget af støjen med igen at få en god hverdag, så vi kan blive ved med at gå på arbejde og bidrage til samfundet.

Skriv til os på facebook eller skriv til Mads Fuglede på mads.fuglede@ft.dk alle henvendelserne bliver samlet og brugt til at skubbe på.

Publiceret 06 December 2018 15:00

SENESTE TV