"Det er gratis at deltage på Motivationskurset. Dog er der en egenbetaling på cirka 25 kroner for maden," siger Karin Furslev, der sammen med Kalle er i gang med at tilberede grøn kartoffelmos.

Sammen om at lave diabetesmad på Møllebo

Diabeteskonsulent Karin Furslev samler hver tirsdag et hold af mænd og kvinder til snak, motion og madlavning. Nye hold starter i begyndelsen af februar

Af
Pernille Borenhoff

Et hold med både mænd og kvinder har de seneste 12 uger mødtes hver tirsdag kl. 16 på Træningscenter Møllebo. Her har de sammen talt om diabetes, dyrket motion i træningssalen og lavet mad sammen. I forrige uge stod den på hamburgerryg og grøntsager, og i anledning af den forestående højtid - og fordi det var sidste gang - lød menuen i sidste uge på flæskesteg, kartofler og rå rødkålssalat med appelsiner og valnødder.

"Diabetesmad skal ikke kun være for diabetikere, men skal også kunne spises af ægtefæller og børn," siger diabeteskonsulent Karin Furslev, der leder holdet.

Fælles for de fremmødte er, at de alle har fået diagnosen: diabetes 2.

"Jeg fik selv diabetes for 13 år siden og deltog på et hold, hvor en konsulent lærte mig, hvad det vil sige at have diabetes. Jeg var meget glad for den mulighed, og da diabetesforeningen søgte diabeteskonsulenter, så tænkte jeg, at jeg ville give noget tilbage til foreningen og til andre diabetikere," siger hun.

Inden møderne, har Karin Furslev sørget for indkøb. For det er ifølge hende det letteste, så tiden ikke bruges på at lave regnskab.

"Det er dog ikke på alle hold, at vi spiser sammen hver gang. Men det har man ønsket på det her hold. Men madlavning er en del af kurset," siger hun.

Det er gratis at gå på holdet, men man betaler selv for maden, hvilket er cirka 25 kroner pr. gang.

Alle voksne kan deltage på holdene. Der har været deltagere fra 30+ til næsten 80 år.

Den 5. februar 2019 starter Karin Furslev et nyt hold op, og har man lyst til at deltage, eller ønsker flere oplysninger, så sender man en mail til karin.furslev@fasttvnet.dk eller kontakter hende på tlf. 40153325.

Deltagerne mødes 2-3 timer hver tirsdag i 12 uger. Dagsordenen er fast: først taler man om et emne, der vedrører diabetes, så er der motion, og til sidst laver man mad og spiser sammen.

Deltagerne mødes 2-3 timer hver tirsdag i 12 uger. Dagsordenen er fast: først taler man om et emne, der vedrører diabetes, så er der motion, og til sidst laver man mad og spiser sammen.

Publiceret 28 November 2018 11:15

SENESTE TV