Knud Romers store læseglæde og enorme litteraturappetit vækkedes tidligt. Pressefoto

Knud Romers store læseglæde og enorme litteraturappetit vækkedes tidligt. Pressefoto

Knud Romer kommer til Lyngby på søndag

Knud Romer taler på biblioteket om at nærme sig litteraturen gennem livet og livet gennem litteraturen

litterært "Mine stille venner har fulgt mig gennem livet, og ligesom ens børn kan man ikke vælge, hvem der står ens hjerte nærmest. Men Rainer Maria Rilkes 'Malte Laurids Brigges optegnelser' skal man have læst, og også Bruno Schulz' 'Kanelbutikkerne'.

Ordene og boganbefalingerne kommer fra Knud Romer, som, udover at være romanaktuel med bogen 'Kort over paradis', er en af Danmarks mest dedikerede læsere og mest smittende bogentusiaster, som 18. november kl. 13.30 kan opleves i Fennebergsalen på Stadsbiblioteket.

I hans tidligere udgivelse 'Den som blinker er bange for døden' hører vi om hvordan han under sin opvækst på Nykøbing Falster med en dansk far og tysk mor, hvis nationalitet gav anledning til chikane og til mobning af Knud Romer, længes efter andre virkeligheder og verdner. Verdner, som han fandt i litteraturens verden.

Gennem hele livet bliver litteraturen, digtningen og det skrevne ord omdrejningspunkt for Knud Romer. I romanen 'Kort over paradis' beskrives det, hvordan han som barn på helt magisk vis rakte hånden ind i et fint glasbogskab og hentede hele verdner ud. Hvordan han i sin tid som evighedsstudent på litteraturvidenskab læste i så store mængder, at det var ved at drive ham til vanvid. At han med sine særlige evner for ordspil skabte en kometkarriere i reklamebranchen hos Kunde og Co. for at ryge ud i en total deroute og et kokainmisbrug.

jbe

Publiceret 16 November 2018 18:00