Favrskov i Jylland: Her overtager kommunen 100 kilometer privat vej

Måske kan Lyngby-Taarbæk Kommune hente inspiration i Jylland, hvor Favrskov Kommune gør klar til at overtage mellem 70 og 104 kilometer villaveje

Af
Signe Steffensen

I Favrskov Kommune har politikerne valgt at sige, at vedligehold af kommunens veje er en kommunal opgave. Derfor gør de nu klar til at overtage mellem 70 og 104 kilometer villaveje, der i øjeblikket er private. Det skriver dr.dk, Østjylland.

”Det er for at få ”harmoniseret” forholdene i de fire gamle kommuner, der blev lagt sammen for 12 år siden, så borgerne behandles ens,” siger formanden for kommunens tekniske udvalg, Anders G. Christensen (V) i artiklen.

”Jeg tror da, at der har været sådan en snak mand og mand imellem om, at hvis nogen skulle have kommunen til at betale deres vej, synes man også, kommunen skulle betale den andens vej, der hvor man på det tidspunkt havde en privat vej,” siger Anders G. Christensen (V).

Ekstraudgifter

Favrskov Kommune forventer at få ekstraudgifter på fire til fem millioner kroner om året til saltning, snerydning og asfaltering samt en engangsudgift til landmålere.

”Kommunen er nok dem, der har den største ekspertise til at håndtere veje, og hvis vi har mange veje, kan vi nok lave nogle bedre tilbud, end hvis hver enkelt grundejerforening gør det, siger Anders G. Christensen til dr.dk.

Som en del af budgettet i Lyngby-Taarbæk Kommune, der belv vedtaget den 4. oktober, blev der på på teknik- og miljøområdet afsat midler til en fremadrettet analyse af rammerne for private fællesveje og serviceaftaler.

Publiceret 14 November 2018 19:00