Så kan der ikke hæves ved kassen mere: Fra på mandag vil Nordea kun have kontanter i automaterne

Fra 12. november kan man i Lyngby ikke hæve eller indsætte kontanter ved kassen i Nordea

Nordea i Lyngby flytter fra 12. november kontanterne ud i automaterne.

Derefter kan man ikke længere gå ind fra gaden og hæve eller indsætte kontanter ved kassen eller direkte hente udenlandsk valuta.

Fremover skal den type bankforretninger ske ved pengeautomaterne udenfor eller inde i filialen.

"De nævnte funktioner foregår lige så godt i vores automater som herinde ved kassen. Og i automaterne kan man 'gå i banken' døgnet rundt," udtaler filialdirektør Lotte Eiersø i en pressemeddelelse.

Valuta kan stadig hentes ved bestilling i god tid, lige som der også er mulighed for tømning af sparebøsser.

Inden for den almindelige bankåbningstid vil der i bankens indgang og receptionsområde være medarbejdere til stede, som kan vejlede kunderne. Og selvfølgelig kan man også få hjælp af en medarbejder, hvis man er i tvivl om brugen af automaten eller ønsker vejledning i andre måder at benytte banken på, oplyser banken i pressemeddelelsen.

Færre bruger kasserne

En opgørelse viser, at kundestrømmen til de personalebetjente kasser falder med 20 procent hvert kvartal, og derfor har Nordea truffet beslutningen om at gennemføre den pengeløse bank i åbningstiden.

Også andelen af skypemøder i stedet for de personlige møder i banken vokser.

"Vi oplever, at kunderne i stigende grad benytter sig af mobil- og netbank og gerne vil være uafhængige af filialernes åbningstider. I stedet bruger de banken til at søge grundig rådgivning, når de skal tage store beslutninger og har brug for en gennemgang af deres økonomi," siger Lotte Eiersø.

Bankforretninger som bestilling af kreditkort, kreditansøgninger og møder om andre emner fortsætter som hidtil med den direkte kontakt mellem kunde og medarbejder i banken. jesl

Publiceret 09 November 2018 11:45

SENESTE TV