"Vi har kunder i alle aldersklasser. Og jeg ved, at de kommer til os, fordi de ønsker kvalitet og service. Kunderne efterspørger råd og vejledning, som de ikke kan få, hvis de handler på nettet," siger Lis Chemnitz. Foto: Pernille Borenhoff

"Jeg elsker at handle"

I 30 år har Lis Chemnitz haft butikken Malou i Holte Midtpunkt. Og hun har ingen planer om at stoppe med at sælge tøj til kvinder i alle aldre.

Af
Pernille Borenhoff

JUBILÆUM Verden er i dag en helt anden, end den var, da Lis Chemnitz for 30 år siden, åbnede tøjbutikken Malou i Holte Midtpunkt. Internethandlen har gjort sit indtog, og i mange centre er det kædebutikkerne, der dominerer.

Men i Holte Midtpunkt er det anderledes. Her har Lis Chemnitz i 30 år klædt kvinder på fra top til tå. Og det har hun tænkt sig at blive ved med.

"Jeg har en fantastisk forretning med et kæmpe stort kundeunderlag, hvor mange har handlet her i 30 år. Vi er lokale, og folk er lokalpatrioter. Jeg har ingen grund til at klage, og jeg klæder stadig kvinder i alle generationer på," siger Lis Chemnitz.

Ifølge hende er en del af hemmeligheden bag succesen, at hun kender sit kundeunderlag, og at hun derfor kan ramme præcist, når hun køber varer ind til butikken. Hvilket sker hver eneste dag.

"Jeg er ikke lagerførende. Og det ved kunderne. Ser man noget, man vil have, så skal man slå til. For jeg vil ikke ligge inden med varer i kælderen. Det er vigtigt, at vi har en stor rotation i varelageret," siger hun.

Næse for en god handel

Tidligere kørte hun en gang om måneden til Bestseller i Jylland for at købe bukser, bluser, trøjer og frakker til de fire butikker hun dengang havde. I dag har hun solgt de øvrige og lægger sine kræfter i Holte Midtpunkt.

"Det var skønt. Jeg elskede det. Og når jeg kørte hjem, så var det med vinduerne rullet ned og fuld drøn på musikken," siger Lis Chemnitz.

I dag køber hun dagligt varer fra sine leverandører. Og de bliver bestilt over nettet.

"Jeg er en rigtig gammeldags købmand. Og min force er, at jeg har næse for indkøb og er vild med at handle," siger hun.

Lis Chemnitz har ingen planer om at stoppe.

"Jeg er så privilegeret, at jeg hele livet har haft et job, der har været min hobby. Jeg elsker det så meget, og er som en hest i en cirkusmanege," siger hun.

Publiceret 09 November 2018 10:30

SENESTE TV