Søndag: H.K.K. Kronprinsesse Mary uddeler præmier ved årets Hubertusjagt

150 ryttere er 4. november kl. 10 klar ved Peter Lieps Hus til den traditionsrige jagt i Dyrehaven

Af
Pernille Borenhoff

HUBERTUSJAGT 150 ryttere ifører sig på søndag den 4. november den røde jakke og gør klar til at ride den en traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig. Men nogen ændring er der sket, for i år er det for første gang Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, der er ærespræmiegiver.

Løbet starter kl. 10 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner. Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing fra Eremitageslottet, så de omkring 40.000 tilskuere, der plejer at komme til Dyrehaven denne dag, kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.

Jagten er cirka 11 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene, samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus. Kl. ca. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen, der på grund af sommerens tørke måske er noget tør. Kort efter slutter selve jagten og rytterne skilles.

De cirka 30 ryttere, der er kvalificerede til at ride opløb, rider mod Hjortekær, og resten af rytterne rider til målstregen ved slottet for at følge opløbet. Folder med ruten og oplysninger om Hubertusjagten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson med jagter i Dyrehaven, i de sjællandske skove og godser og på Gutshaus Stolpe i Tyskland.

Hubertusjagten arrangeres af Sportsrideklubbens jagtledelse.

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til.

Det stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv.

I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ride jakker.

Publiceret 03 November 2018 11:45

SENESTE TV