"Det er dejligt at få lov til at være her i dag og fortælle om vores ideologier og politiske ståsteder, og jeg kan - måske ikke overraskende - godt afsløre, at konservatismen selvfølgelig er den bedste," lød det humoristisk fra Rasmus Jarlov. Pressefoto

Jarlov krydsede klinger med Tesfaye og Joachim B. på gymnasiet

Tre af Folketingets stærke profiler mødtes til ideologisk debat på Lyngby Gymnasium

politik Der blev krydset ideologiske klinger med og blandt 2. og 3.g’ere, da den konservative erhvervsminister Rasmus Jarlov, Liberal Alliances Joachim B. Olsen og Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet mødtes for nylig på Lyngby Gymnasium for at diskutere ideologi anno 2018.

I en tid hvor de klassiske ideologier ikke står helt så klart i det politiske landskab som for et par generationer siden, var det interessant at høre politikerne give deres bud på, hvor forskellene på partierne ses den dag i dag.

Skiftevis på gulvet

I et lokale med eleverne bænket på niveauforskudte siddepladser næsten som senatsbygningen i det gamle Rom sad eleverne og lyttede til de tre politiske modstandere, der skiftevis indtog gulvet for at fremføre deres bud på, hvordan ideologierne stadig brydes, og inden for hvilke emner de politiske slagsmål udkæmpes i 2018.

Og erhvervsministeren slog tonen an med glimt i øjet:

"Det er dejligt at få lov til at være her i dag og fortælle om vores ideologier og politiske ståsteder, og jeg kan - måske ikke overraskende - godt afsløre, at konservatismen selvfølgelig er den bedste," lød ordene fra Rasmus Jarlov.

Ideologifortællingerne varede i en time og afstedkom interesserede spørgsmål og kommentarer fra eleverne.

Og da kampen i denne omgang var nået til vejs ende, stod det klart, at selvom ideologierne måske lever et andet liv i dag, end da de fødtes for snart flere hundrede år siden, så lever de i bedste velgående.

"Det var en rigtig god og oplysende måde de tre paneldeltagere fik fortalt om deres ideologier og politiske ståsteder på. Det har man i høj grad også kunnet mærke på eleverne," fortæller lærer Cecilie Duval i en pressemeddelelse fra Lyngby Gymnasium. jesl

Publiceret 28 October 2018 07:00