Aktiv kunstner fyldte 60 år i går

Tine Hecht-Pedersen er en flittig kunstner, der i vid udstrækning har brugt sit talent som formidler. Hun har udstillet og undervist i hele landet - og i Kina

Tine Hecht-Pedersen, billedhugger, cand.phil. art., Kgs. Lyngby, fyldte 60 år i går, den 20. oktober.

Tine Hecht-Pedersen kendt som en samlende og favnende kunstner, som ofte tager initiativ til fælles store kunstprojekter og udstillinger med andre kunstnere herhjemme og i udlandet.

Desuden er en af hendes specialer at undervise, formidle og skabe kunst sammen med børn og andre interesserede, hvor alle får hænderne ned i materialet og laver et fælles netværkskunstværk. Det har foregået på SMK, Statens Museum for Kunst og Afstøbningssamlingen, Huskunstner, Gammelgård kunst og kulturcenter, KØS, Farum kirke, Sjælsmark afviste asylansøger. Kina med workshop og Jordan på universitetet.

Også lokalt har mange elever nydt godt af Tine Hecht-Pedersen kunstneriske talent og flair for undervisning.

Tine Hecht-Pedersen er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, KKS og for nylig har hun engageret sig i Danske Kunsthåndværkere & Designere. Her er hun gået i gang med keramiske brugsværker hvor materiale, mønster og farver spiller ind i alt fra sæbeskåle og vaser til store farverige blomsterhoveder.

Hun blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1984-1991 og fortsatte på akademiets kunstformidlingsskole, hvor hun blev uddannet cand. phil. art i 1993-95.

Fødselsdagsbarnet har en travl efterår som blandt andet har budt på Verdensarv Stevns Symposium, fernisering på udsmykning Store Heddinge og Huskunstner i Gripskov kommune Ramløseskole samt kuratoropgaver for flere interaktive udstillinger. Desuden er hun med sin mand, billedhugger og lektor Pontus Kjerrman gået i gang med fælles værker.

Netop nu arbejder Tine Hecht-Pedersen sammen med Else Marie Bukdahl, tidligere rektor på Kunstakademiet, på en 2019-udstilling, The Nordic Contemporary Art Center, Xiamen i Kina.

På Trongårdsskolen har hun sat sit præg med samtalebænke, der blev udført i samarbejde med elever fra 4. klasse og med støtte fra Lærerstandens Brandforsikring. Tine Hecht-Pedersen flere gange udstillet sammen med kunstnergruppen Corner på Sophienholm.

.

Publiceret 21 October 2018 10:30

SENESTE TV