Indehavere Tina og Torben Vogter med Jesper Lykke, der er Head of Own Stores i Søstrene Grene.

Indehavere Tina og Torben Vogter med Jesper Lykke, der er Head of Own Stores i Søstrene Grene.

Verdens største Søstrene Grene butik er åbnet i Lyngby

Fredag 5. oktober åbnede Søstrene Grene officielt deres helt nye forretning i to etager i Lyngby Storcenter og på snart 20. år er det ægteparret Torben og Tina Vogter, der driver forretningen i Lyngby

Af
Signe Steffensen

Fredag åbnede den helt nye Søstrene Grene forretning i Lyngby Storcenter. Åbningen af forretningen er endnu et led i centerets store transformation, hvor der bliver flyttet godt og grundigt rundt på butikkerne. For inden åbningeni i fredag måtte de lige en tur omkring lejemålet i den gamle Fona/Elgiganten, da den omfattende ombygning, der skulle give plads til Søstrene Grene, endnu ikke var på plads. Det er den nu, og forretningen har fået masser af plads, faktisk så meget, at den på antallet af kvadratmeter er verdens største.

Hele 616 kvadratmeter fordelt på to etager vil kunderne fremover kunne udforske i butikken, der er placeret i stueplan ved siden af Normal og Føtex-bageren.

Forretningen byder på et helt nyt oplevelsesunivers.

Forretningen byder på et helt nyt oplevelsesunivers.

Genkendeligt og nyt

Enhver, der har været i en Søstrene Grene-butik vil kunne genkende den karakteristiske indretning med mørke vægge, labyrintagtige gange, åbne trækasser og blød belysning. Men i den nye forretning er der både blevet plads til at vise det store udvalg af boliginteriør, små møbler, køkkentilbehør, hobbyartikler og meget andet og indrette et særligt stemningsfuldt sanserum.

Kreativ direktør og medejer af Søstrene Grene-kæden Cresten Grene forklarer:

”Vi har i flere år haft en drøm om at kunne eksperimentere med vores koncept på denne måde. Med de nye, store lokaler i Lyngby har vi endelig muligheden for at prøve vores idé af,” siger Cresten Grene.

Lyngby Storcenter var den allerførste Søstrene Grene-butik beliggende i et indkøbscenter, da den åbnede for snart 25 år siden.

”Dengang valgte min far til manges hovedrysten og undren at markedsføre butikken med ordene ’Måske et besøg værd’. Jeg vil vove at påstå, at den nye butik måske også bliver et besøg værd. Det bliver i hvert fald stort, og vi glæder os til at byde alle kunder indenfor i verdens største Søstrene Grene” siger Cresten Grene.

De seneste knapt 20 år har det været Torben og Tina Vogter, der har drevet forretningen. Og de føler sig stadig privilegerede over, at de fik muligheden. Det var nemlig et rent tilfælde.

Ved en fest faldt vi i snak med Hanne og Benny Overgaard, der havde forpagtningen på butikken. De havde lyst til noget andet, men mente, at det var lige noget for os, og vi synes det var en fantastisk mulighed. Det har vi aldrig fortrudt,” siger Tina Vogter.

Så er der endeligt åbent.

Så er der endeligt åbent.

På det tidspunkt arbejdede hun hos en kiropraktor, mens Torben, der oprindeligt er uddannet slagter havde en lang karriere bag som butiksbestyrer i Irma og SuperBrugsen inden han rejste til Island, hvor han var markedschef for det islandske eksportråd.

Det er da heller ingen hemmelighed, at han i dag har nået en alder, hvor mange ville have valgt et liv på pension. Men det lader ikke til at være planen lige nu. Torsdag aften kunne han sammen med Tina Vogter og Head og Own Stores Jesper Lykke klippe den rød snor til, hvad der foreløbigt er verdens største Søstrene Grene.

Om Søstrene Grene

Søstrene Grene blev grundlagt af ægteparret Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen i 1973. I dag er det anden generation, der fører familievirksomheden videre med sønnen Mikkel Grene som administrerende direktør og hans bror Cresten Grene som kreativ direktør. Med de to ved roret har Søstrene Grene spredt sig ud over i dag 16 lande, og der åbner næsten en ny butik om ugen et sted i Europa. Hjemlandet Danmark er dog stadig det land, hvor der er flest butikker

Publiceret 10 October 2018 08:00