Nabostriden i Lyngby Hovedgade er tydelig, når man går forbi nabobutikken til Frisørerne i Lyngby, som har fogedrettens ord for, at man har overholdt lejekontrakten. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Nabostriden i Lyngby Hovedgade er tydelig, når man går forbi nabobutikken til Frisørerne i Lyngby, som har fogedrettens ord for, at man har overholdt lejekontrakten. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Nabostriden i Hovedgaden: Frisørerne i Lyngby frikendt i fogedretten

Kassem Mohamad fik rettens ord for, at han har overholdt sin lejekontrakt til Lyngby Hovedgade 11a. Om han med rette kan kalde sig ejer af sin butik, Frisørerne i Lyngby, afgøres i boligretten i slutningen af måneden

Af
Mikkel Brøgger Petersen

RETTEN I sidste uge blev ejer af Frisørerne i Lyngby, Kassem Mohamad, frikendt i fogedretten i en sag, hvor han beskyldes af udlejer Aage Godt Carlsen for ikke at have betalt husleje.

Retssagen er en del af den nabostrid i Lyngby Hovedgade, som Det Grønne Område i juni beskrev i en artikelserie. Kassem Mohamad og de personer, som havde deres gang i frisørforretning, beskyldes af forretningsdrivende i gaden for alt fra at skabe utryghed til salg af narkotika.

Kassem Mohamad påpegede i den forbindelse, at der aldrig er fundet ét gram narko i hans forretning, og at landsretten to gange har dømt til hans fordel.

Det betød i første omgang, at Kassem Mohamad af fogeden blev smidt ud af fogeden 20. dcecember 2017, men landsretten kom frem til, at udsmidningen var sket på et ugyldigt grundlag.

Striden blusede op igen, da Kassem Mohamad 12. juni med landsrettens dom kunne vende tilbage til sin butik. Netop datoen for sin tilbagevenden var stridspunktet i retssagen.

Aage Godt Carlsen overtog lejemålet 1. maj, og han mente, at han skulle have husleje fra den dato. Det mente Kassem Mohamad ikke, hvilket fogedretten gav ham medhold i.

"Vi har vundet endnu en sag, for vi har vedligeholdt lejekontrakten og betaler altid til tiden. Jeg betaler ikke for en måned, hvor jeg ikke har brugt lejemålet. Det er at bede om noget, der ikke er dit. Jeg fik butikken tilbage 12. juni, og jeg betaler selvfølgelig husleje fra 1. juni. Ligesom jeg har betalt alle efterfølgende måneder," siger han til Det Grønne Område.

Retssag venter

Udlejer Aage Godt Carlsen overtog lejemålet 1. maj. På grund af uvisheden om, hvorvidt Kassem Mohamad ville vende tilbage, vurderede Aage Godt Carlsen, at hvis Kassem Mohamad står fast på, at lejemålet er hans, må han også betale sin leje.

"Vil han holde fast i, at lejemålet er hans, skal han også stille en sikkerhed for, at vi forbliver skadesløs, mens retssagen kører. Men fogedretten vurderede, at Kassem først vendte tilbage i juni, og at han så først skal betale derfra," siger Aage Godt Carlsen.

På nuværende tidspunkt vil Aage Godt Carlsen ikke anke sagen. Men det kan ændre sig i slutningen af måneden. Her skal sagen endnu engang i boligretten, hvor det netop skal afgøres, om Kassem Mohamad med rette kan kalde sig lejer af butikken.

I forbindelse med at fogeden smed Kassem Mohamad ud, blev forretningen overdraget til ham fra hans bror Reda Mohamad, som hidtil havde stået som lejer. Boligretten skal nu vurdere, om overdragelsen er gyldig, hvilket Aage Godt Carlsen ikke mener.

Publiceret 10 October 2018 11:45