Tine Holse (tv), Mette Kjøller Boesen (midt) og Diana Sommer er blandt de 25 forretningsdrivende, der har skrevet til retspræsidenten for at få nabostriden i Lyngby Hovedgade hurtigere for retten. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Tine Holse (tv), Mette Kjøller Boesen (midt) og Diana Sommer er blandt de 25 forretningsdrivende, der har skrevet til retspræsidenten for at få nabostriden i Lyngby Hovedgade hurtigere for retten. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Hovedgaden: Butikker med opråb om at få nabostrid hurtigtfor retten

Når ens levebrød er på spil, ønsker man hurtig afklaring, lød det fra 25 butikker i den nordlige ende af Lyngby Hovedgade i opråb til Retten i Lyngby

Af
Mikkel Brøgger Petersen

NABOSTRID Med et håb om hurtigere behandling af den nabostrid, som gennem en årrække har fundet sted mellem ejer af Frisørerne i Lyngby, Kassem Mohamad, og nabobutikkerne, skrev 25 butikker i den nordlige ende af Lyngby Hovedgade et brev til retspræsident for Retten i Lyngby, Elisabet Michelsen, fordi de mente, at en hurtig afklaring i sagen var nødvendig.

"Vi håbede, at det ville gå hurtigere, for det er vores levebrød, der er på spil," siger ejer af Otto's, Tine Holse, til Det Grønne Område.

I brevet, som blev sendt 15. juni - tre dage efter Kassem Mohamad med landsrettens ord kunne vende tilbage til sin butik - står:

"Hver dag, der går, hvor denne sag ikke er afsluttet, er en dag med usikkerhed og frygt for, om vi som erhvervsdrivende skal tvinges til at tage det tunge valg og opsige vores lejemål og flytte vores forretninger andetsteds hen end Kgs. Lyngby. Alt imens "Frisørerne" nu er tilbage på Hovedgaden, som om intet er hændt. Men hvis ikke det slutter, er der kun en realistisk forventning: Alt bliver som før, og så kan vi ikke være her."

Afgørelse i denne måned

Brevet fik ikke sat skub i retssagen, og de 25 butikker skrev 4. september igen til retspræsidenten.

"Vi er chokerede over udsigten til 12 måneders ekspeditionstid i retten og dermed tilsvarende usikkerhed i Hovedgadens nordlige ende," står der blandt andet i brevet, som slutter:

"Det vil være en overordentlig stor lettelse for alle os butiksdrivende i den nordlige ende af Lyngby Hovedgade, om du kunne give en indikation af, hvornår disse sager vil komme til domsforhandling."

Siden har sagen været for fogedretten, hvor Kassem Mohamad fik rettens ord for, at han har overholdt sin lejekontrakt. Sagen skal også for boligretten i slutningen af måneden, hvor det skal afgøres, om overdragelse af butikken til Kassem Mohamad fra sin bror Reda Mohamad er gyldig.

Det Grønne Område vil gerne høre Retten i Lyngby, hvilken betydning de to henvendelser har haft for fastsættelsen af de to retssager, hvad man tænker om, at butikkerne finder det nødvendigt at skrive til retten, og om det er usædvanligt, at man modtager henvendelser med henblik på at retssager behandles hurtigere. Men:

"Retten udtaler sig ikke om konkret verserende sager eller konkrete borgerhenvendelser," oplyser dommerfuldmægtig Dennis H.K. Jakobsen til Det Grønne Område.

Publiceret 10 October 2018 10:00