Sune Høilund, der har været SSP-medarbejder i Lyngby-Taarbæk i et tiår, har siden maj haft forstærkning af Pernille Bitsch, der kommer fra en stilling ved politiet. Pressefoto

Sune Høilund, der har været SSP-medarbejder i Lyngby-Taarbæk i et tiår, har siden maj haft forstærkning af Pernille Bitsch, der kommer fra en stilling ved politiet. Pressefoto

Sune har fået hjælp af Pernille: SSP har fordoblet kræfterne i Lyngby

Med to konsulenter vil man i fremtiden også henvende sig til unge over 18 år

ungeindsats SSP-arbejdet i Lyngby-Taarbæk er under forandring, efter kommunalbestyrelsen i efteråret besluttede at styrke SSP i kommunen ved at øge budgettet.

I ti år har Sune Høilund været kommunens eneste SSP-konsulent, som i samarbejde med SSP-medarbejderne på skoler og klubber har stået for indsatsen i Lyngby-Taarbæk.

Uddannet politibetjent

Men siden maj har Sune Høilund haft selskab i SSP-bunkeren på Jernbanepladsen af Pernille Bitsch.

Pernille Bitsch kom fra en stilling som projektleder i National Efterforskningscenter i Rigspolitiet. Hun er uddannet politibetjent og har erfaring fra adskillige afdelinger i politiet, bl.a. beredskabet (kørende patrulje) og kriminalitetsforebyggelse.

Pernille Bitsch,er i fuld gang med at se på, hvordan SSP-arbejdet kan styrkes. Først og fremmest skal hun lære kommunen at kende og opbygge relationer til medarbejderne ude på skoler og klubber, som arbejder med SSP.

Samtidig er hun sammen med Sune Høilund, der har ti års erfaring med SSP i Lyngby-Taarbæk, i gang med at styrke de ydelser, som SSP tilbyder.

Forebyggelse vejen frem

Det primære formål for SSP, der står for samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, er fortsat at styrke kommunens børn og unges sociale kapital for at forebygge kriminalitet og misbrug og således sikre, at Lyngby-Taarbæk er et godt og trygt sted at vokse op.

”Fra min tid i politiet har jeg fået et solidt indblik i, at forebyggelse er vejen frem, og det har jeg taget med mig ind i arbejdet i SSP i Lyngby-Taarbæk,” siger Pernille Bitsch i en pressemeddelelse fra Lyngby-Taarbæk Ungdomsskole, som SSP nu hører under.

Som noget nyt vil SSP i fremtiden også kunne henvende sig til unge over 18 år, hvis det er nødvendigt.

Tidligere har SSP sluppet en ung, når han eller hun fyldte 18 år, men fremover vil der blive taget bedre hånd om de unge, selvom de bliver myndige.

Griber dem hurtigere

"Når vi nu ikke skal slippe en 18-årig, så har vi bedre mulighed for at brede et sikkerhedsnet ud, hvor vi kan gribe dem hurtigere, hvis det bliver aktuelt," siger Pernille Bitsch.

”Når vi pludselig er to medarbejdere frem for en, kan vi løfte meget mere. Det kan for eksempel være ved, at vi får styrket samarbejdet med SSP-medarbejderne ude på de enkelte skoler. Det skal gerne være sådan, at det at blive SSP-medarbejder er forbundet med prestige og ses som en funktion, der er vigtig for skoler og klubber,” siger Sune Høilund.

Forældrene kan mærke det

Men også de unge og ikke mindst deres forældre vil kunne mærke, at SSP-indsatsen i kommunen bliver opgraderet, lover man.

”Unge og rusmidler er noget, som vi i mange år har haft stort fokus på, og det vil vi intensivere. Her er det vigtigt for os, at forældrene til en ung, som måske eksperimenter med rusmidler, kan komme til os og få en snak om, hvordan de bør forholde sig,” siger Sune Høilund og tilføjer:

Flere muskler

”Forældrene skal vide, at vi nu i SSP-teamet har lidt flere muskler end tidligere, og at vi rigtig gerne vil hjælpe vores unge og deres forældre, uanset udfordringer, hvis der er brug for det,” siger Sune Høilund.

Har man som forældre brug for at komme i kontakt med SSP, er Sune eller Pernille altid klar til en uformel snak eller en rådgivende samtale.

Man kan finde kontaktoplysninger og mere information på www.ssp-lyngby.dk. jesl

Publiceret 08 October 2018 07:00

SENESTE TV