Oversigtsmodel af Base Camp Students i Sorgenfri. Det markante byggeri slynger sig igennem landskabet. Foto: Lars Gitz Architects

Oversigtsmodel af Base Camp Students i Sorgenfri. Det markante byggeri slynger sig igennem landskabet. Foto: Lars Gitz Architects

Base Camp i Sorgenfri: Spektakulære studieboliger vinder pris

Byggeriet er i gang på Plantedirektoratets grund i Sorgenfri lige nu. For nylig vandt det en fornem pris

Af
Lars Schmidt

HÆDER Det spektakuære studieboligprojekt Base Camp Student, som for tiden opføres på Plantedirektoratets grund i Sorgenfri vandt for nylig Projektprisen, da Estate Media uddelte en række priser til ejendomsbranchens aktører.

Estate Media Projektprisen uddeles for det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2017/2018. Det gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed.

”BaseCamp Student modtog hæderen på grund af projektets unikhed, da der ikke bare bliver tale om ungdomsboligbyggeri, men et byggeri med boliger til både projektmedarbejdere og seniorer. BaseCamp Students projekt i Lyngby kommer til at give meget mere tilbage til sine omgivelser end bare et tilføre ungdomsboliger,” som Estate Media udtrykker det.

Og det vækker naturligvis glæde hos bygherren.

”Vi er positivt overraskede og samtidig ydmyge over at vinde denne præstigefulde pris - særligt i så stærkt et felt bestående af bl.a. velprofilerede og toneangivende projekter som Blox i København og Lighthouse i Aarhus” udtaler direktør og partner hos BaseCamp Student Scandinavia, Jesper Dam.

BaseCamp Students projekt i Lyngby omfatter 639 ungdomsboliger i et unikt byggeri, der på ikonisk vis slynger sig ind i landskabet og muliggør en 700 meter lang gå- og løberute på taget med særlige udsigtspunkter og beboere kan dyrke urtehave. I alt anlægges der 26.000 m2 grønt areal, hvoraf 8.100m2 er på bygningens tag.

Der er således ikke kun tale om et arkitektonisk særpræget projekt, men også et projekt med fokus på bæredygtighed.

Bæredygtigt

Nogle af de bæredygtige tiltag i Base Camp Student-projektet i Sorgenfri er: Grønne tage med urban gardening og forsinkelse af regnvandsudledning, forsinkelsesbassiner under terræn til regnvand, energiklasse 2015, 750 kvm. solceller på taget, genanvendelse af gamle bygninger i forbindelse med nedrivning.

Projektet til over 500 millioner kr. er tegnet af Lars Gitz Arkitekter og kommer i forlængelse af en række andre BaseCamp Student projekter. Byggeprojektet omfatter udover de 639 nye ungdomsboliger også 147 company apartments og seniorboliger.

Byggeriet står efter planen klar i september 2020 for ungdomsboligdelen og i december 2020 for de resterende boliger.

Publiceret 22 September 2018 11:45