Billedet hedder 'Elelgi' og er malet tilbage i 1959. Det har ikke været udstillet tidligere, men da jeg fandt det igen satte det mig i gang med denne udstilling,

Billedet hedder 'Elelgi' og er malet tilbage i 1959. Det har ikke været udstillet tidligere, men da jeg fandt det igen satte det mig i gang med denne udstilling," siger Henrik Vagn Jensen. Foto: Pernille Borenhoff

"Mit eneste projekt er at lave billeder"

Henrik Vagn Jensen er netop fyldt 85, men stadig en aktiv kunstner. Og aktuel med udstilling i Greens Galleri

Af
Pernille Borenhoff

"Mit eneste projekt er at lave billeder." Ordene kommer fra Henrik Vagn Jensen, der netop er fyldt 85 år. Og som i resten af måneden udstiller i Greens Galerie på Sorgenfri Torv.

"Jeg har været på heldig, at jeg blev gift med en kvinde, der var lærer, så jeg har kunnet hellige mig billederne," siger Henrik Vagn Jensen, der sammen med sin hustru flyttede til Virum i 1958.

"Det er fjerde gang, at Henrik Vagn Jensen udstiller hos Greens. Jeg holder meget af disse kælderrum hos Søren med tusinder af bøger og fine vine omkring mine billeder," siger Henrik Vagn Jensen, der på udstillingen viser omkring 30 pasteller, akvareller, tegninger og tryk..

"Nogle af billederne er så gamle, at jeg helt havde glemt dem. Andre er nye," siger han.

Udstillingen har titlen 'Skikkelser - situationer'.

"Når jeg bruger ordet skikkelser og ikke figurer, som er almindeligt i billedkunsten, er det fordi jeg er optaget af situationen, hvor figurerne fremtræder i stedet for at forsøge at beskrive selve figurerne for at få ligheden frem. Motiverne er uafhængige af tid og sted;" siger Henrik Vagn Jensen.

Publiceret 16 September 2018 07:00