Vandballonbasket.

Vandballonbasket.

Mini-OL: Fællesskab og fede discipliner

Der bliver heppet højlydt fra sidelinjen, viftet med klubbanneret og sunget kampsange. Men klubbernes Mini-Ol handler om meget mere end at vinde

Af
Signe Steffensen

Mini-OL På Kanten af banen står en flok børn iført de samme karakteristiske trøjer i lilla med grønt tryk. "Baune, Baune, Baune" råber de taktfast mens klubkammeraterne giver hvad de har på banen i det tætte opgør mod Tronen i vandballonsbasket. En ret populær publikumssport, da det meste af alt minder om en krydsning mellem vandkamp og boldspil.

I et af de mange telte, der er stille top i kanten af baneren sidder Tiana Jalloh og Elin Ósk Schiøtz. De går begge i 6. klasse på Lundtofte skole og stiller blandt andet op i Stratego, asfalt curling og rundbold. Man kan vel nærmest kalde dem veteraner i Mini-Ol sammenhæng for det er 3. år i træk, at Tiana er med og hun synes det er virkelig sjovt.

”Især fordi man møder nye mennesker og ses med andre end dem man snakker med normalt. Jeg synes det er godt at lære nogle nye at kende og kunne hjælpe hinanden,” siger Tiana Jalloh.

Tiana Jalloh og Elin Ósk Schiøtz fra 6. klasse på Lundtofte skole.

Tiana Jalloh og Elin Ósk Schiøtz fra 6. klasse på Lundtofte skole.

I fritiden går Tiana til dans og atletik. Men hun synes det er sjovt med de alternative sportsgrene. Det samme gør Elin Ósk Schiøtz, hvis favoritsportsgrene er kaosbold og gummistøvlepetanque.

Nye venskaber

For pædagog Thomas Hansen fra Carlshøj er det her hans 19. Mini-Ol og han synes stadig, at traditionen med at arrangere noget på tværs af klubberne giver rigtig meget til både børn og voksne.

For Mini-OL handler i høj grad om at støtte en god og tryg ungdomskultur.

For Thomas Hansen fra klubben Carlsvognen er Mini-Ol en god mulighed for at se børnene fra en ny side.

For Thomas Hansen fra klubben Carlsvognen er Mini-Ol en god mulighed for at se børnene fra en ny side.

”Før i tiden havde vi mange projekter på tværs af klubberne, og selvom vi ikke har så meget tilbage nu, så er formålet det samme. Nemlig, at børnene lærer hinanden at kende, så når de bliver lidt ældre, så kan de føles sig trygge ved at besøge hinanden, ” siger Thomas Hansen.

Der knyttes mange nye venskaber i løbet af sådan en uge og fredag aften er der fest med sodavand i Lundtoftehallen og det sker også, at der er nogen, der bliver kærester.

”Der er noget særligt ved at kæmpe sammen for sin klub og ikke bare for sin klasse. Det giver noget sammenhold på tværs af årgange. Samtidig er mange af disciplinerne lidt skæve, så det netop ikke bliver så alvorligt og elitepræget, som meget sport kan blive. For os voksne er det også et pædagogisk værktøj. Det er en mulighed for at se børnene fra en anden side. Vi lærer dem bedre at kende og de lærer os voksne bedre at kende,” siger Thomas Hansen

Hans egen favoritdisciplin er Frisk, fordi det er en sport for alle, og den er meget taktisk og kræver koncentration og samarbejde.

”Man kan vil godt kalde den for Kongedisciplinen. Det er også den idrætsgren, der har flest tilskuere. Jeg har stadig 9. klasses drenge, der kommer op til mig og siger - kan du huske, da vi vandt guld i Frisk til Mini-Ol- Det er stort at hente Frisk-pokalen hjem til Mini-OL,” siger Thomas Hansen.

Publiceret 13 September 2018 10:30