Gymnastik på Bredebo

Gymnastik på Bredebo

Fællessang og morgengymnastik

Den forgangne uge har budt på masser af koncerter, god mad og glade mennesker på kommunens ældrecentre, der har holdt højskoleuge

Det er muligt, at man ikke er så mobil, eller så åndsfrisk som man var, da man var ung, og at arbejdslivet er en æra, der for længst er forbi, men derfor kan man sagtens have brug for at holde ferie fra hverdagen og blive beriget med nye indtyrk.

Det er filosofien bag Højskoleugen på kommunens ældrecenter. Det er Social-og Sundhedsudvalget, der står bag initiativet Højskoleugen, der for andet år i træk blev afholdt på kommunens plejehjem.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Bodil Kornbek er glad for at det igen i år er lykkedes at sprede glæde på kommunens plejecentre.

"Vi inviterede første gang til Højskoleuge på plejecentrene sidste år - og det blev modtaget med en så stor glæde hos beboerne, at vi har valgt at gentage succesen i år. Højskoleånden er en dejlig dansk tradition og en helt speciel fællesskabsfølelse - og da mange af vores beboere ikke længere har mulighed for at rejse eller tage på højskoleophold - forsøger vi med dette initiativ at bringe højskolestemningen ind på plejecentrene."

Næstformand i Social- og Sundhedsudvalget Dorthe la Cour supplerer: "Ligesom vi de sidste par år har inviteret til Ældreuge for kommunens seniorer, er det vigtigt for os, at vi har et lignende tilbud til beboere på kommunens plejecentre, som ikke har mulighed for at deltage i alle Ældreugens aktiviteter. Her er højskoleugen et godt alternativ. En glad uge med sang, anekdoter og hygge og helt på beboernes præmisser."

Masser af musik

Højskoledagene er tilrettelagt og afholdes i samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og seniorhøjskolen Tisvilde Højskole - desuden hjælper en masse frivillige til, så ugen bliver en god oplevelse for alle.

Musikken er omdrejningspunktet for ugen, da netop musikken kan være med at bringe glæde og minder frem - derfor er sange, genrer og epoker også valgt ud fra, at publikum skal kunne relatere sig til musikken i forhold til egne livshistorier.

Beboerne har mulighed for at opleve højskoleånden med højskolegymnastik og formiddagssang i dagligstuerne, hvor en korsanger hver dag vil synge for og fortælle om de udvalgte sange fra højskolebogen

Eftermiddagene byder på koncerter og anekdoter i både dagligstuerne og i caféerne, hvor forskellige kunstnere vil optræde.

I løbet af ugen har de ældre således kunne opleve Erik Grip underholde med sange og røverhistorier. Henry O'Connor fortælle om Irlands historie gennem gamle irske sange. Viseorkestret Halfdanskerne fortolke sange med tekster af Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Der har også været mulighed for at komme på en rejse gennem Kim Larsens og Gasolins repertoire med Den intime Kim Larsen duo eller få en swingende oplevelse med The Spirit of New Orleans.

Publiceret 13 September 2018 17:00