Nuuk og Lyngby-Taabæk Kommune er gamle venskabsbyer, hvilket eleverne da også fandt et bevis på.

Nuuk og Lyngby-Taabæk Kommune er gamle venskabsbyer, hvilket eleverne da også fandt et bevis på.

Virum Gymnasium i Grønland

Torskefangst og bæredygtighed var noget af det, 2.g'ere fra Virum dykkede ned i, da de var i Grønland

skoleprojekt Virum Gymnasium er i fuld gang med at genoplive venskabet mellem Nuuk og Lyngby-Taabæk Kommune. Det har et legat fra Nordisk Ministerråd muliggjort.

Lørdag 25. august vendte 20 2g-elever og to lærere hjem til Virum efter en anderledes skoleuge i Nuuk. Sammen med 15 unge grønlandske elever fra GUX Nuuk og deres to lærere blev de klogere på Grønlands største indtægtskilde, fiskeriet. Både Royal Greenland, fangernes egen organisation KNAPK og biologer fra selvstyret og Naturinstituttet stillede op og eleverne fangede torsk i fjorden og dissekerede fisk og fandt deres øresten, som indeholder nyttig viden til at fastlægge bestande og kvoter.

Aktiviteterne blev fulgt af de grønlandske medier, som især fokuserede på, hvor nysgerrige både de danske og grønlandske elever var for at lære hinanden at kende.

Eleverne kom med ud på torskefangst i fjorden.

Eleverne kom med ud på torskefangst i fjorden.

Ifølge skolen blev det en spændende uge, hvor nye venskaber blev grundlagt hjemme hos de grønlandske værtselever, der nu kan se frem til at komme på genbesøg i Virum i maj 2019, hvor det danske landbrug skal i fokus. Og så skal der sammen med grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz og lokale Sigurd Agersnap bindes en sløjfe: Hvordan kan unge i Grønland og Danmark selv bidrage til større bæredygtighed?

Virums 20 2g-elever og deres to lærere sammen med 15 unge grønlandske elever fra GUX Nuuk. De grønlandske værtselever skal på genbesøg i Virum i maj næste år.

Virums 20 2g-elever og deres to lærere sammen med 15 unge grønlandske elever fra GUX Nuuk. De grønlandske værtselever skal på genbesøg i Virum i maj næste år.

Indtil da bruger de danske elever kræfter på at formidle alle deres oplevelser og nye viden fra Grønlands-turen til de øvrige elever på VG i form af blandt andet videoer og en ambitiøs fotoudstilling, der senere kommer til Hovedbiblioteket i Lyngby. Også de lokale folkeskoleelever vil kunne få besøg, når eleverne er klar til at rykke ud som oplægsholdere i geografi-undervisningen i 7. klasse. Endelig vil eleverne skrive artikler, der skal indgå i Operation Dagsværks kommende kampagne: Rigsfællesskabet på skoleskemaet.

Publiceret 11 September 2018 08:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.