”I et rigt land som Danmark har vi råd til at behandle mennesker ordentligt,

”I et rigt land som Danmark har vi råd til at behandle mennesker ordentligt," siger Anna Berg.

29-årig er ny, lokal kandidat for Enhedslisten

Anna Berg fra Nørrebro afløser Pia Boisen som EL's folketingskandidat i Lyngbykredsen

Af
Lars Schmidt

FOLKETINGSVALG Så er Enhedslisten i Lyngby klar til det kommende folketingsvalg.

Den lokale afdeling af partiet har på et medlemsmøde enstemmigt valgt den 29-årige Anna Berg som ny folketingskandidat i Lyngbykredsen.

Hun afløser Pia Boisen, der har været kredsens folketingskandidat siden 2001.

Anna Berg bor på i dag Nørrebro i København, men er opvokset inden for storkredsens grænser nærmere bestemt i Herlev. Hun arbejder som rådgiver for Enhedslisten på Christiansborg og er særligt optaget af bæredygtighed, ligestilling og sociale problemstillinger.

”I et rigt land som Danmark har vi råd til at behandle mennesker ordentligt. Det er er et politisk og moralsk valg, om vi vil investere i en ordentlig og værdig behandling af syge, arbejdsløse og mennesker på flugt. Det trænger vi til at minde hinanden om,” siger Anna Berg:

”Rigtig meget af integrationen og den sociale indsats ligger i kommunen. Men det er Christiansborgs opgave at sikre, at kommunerne har ordentlige rammer for at lykkes med indsatsen. Det samme gælder i forhold til klimaet, hvor vi skal af med meningsløse regler der forhindrer en mere bæredygtig omstilling."

Den 28. august fastlagde Enhedslisten i Københavns omegn den samlede liste til folketingsvalget.

Folketingsmedlem Søren Søndergaard fortsætter som spidskandidat i storkredsen, mens Ibrahim Benli fra Herlev er nummer 2 på listen og Anna Berg nummer 3. Ifølge de aktuelle meningsmålinger står Enhedslisten til to mandater i Københavns Omegns storkreds.

Dermed kan Anna Berg blive førstesuppleant og kan se frem til at blive indkaldt i en kortere eller længere periode som stedfortræder efter folketingsvalget.

Publiceret 11 September 2018 10:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.